Senatorul PNL Victor Ciorbea si fostul membru in CA al Omniasig Adina Edelmaier si-au depus candidaturile pentru un post in Consiliul ASF, audierile pentru acest post neexecutiv si pentru sefia institutiei urmand a avea loc luni, in Comisia de buget-finante din Senat.

La sefia ASF a fost propus fostul director general al ING Bank Romania Misu Negritoiu, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse parlamentare, sase CV-uri au fost inregistrate, pana miercuri, la Comisia de buget-finante din Senat, pentru o functie neexecutiva in cadrul acestei institutii financiare.

Printre candidati se afla senatorul PNL Victor Ciorbea si un fost membru in Consiliul de Administratie al Omniasig, Adina Edelmaier.

Comisia de buget-finante urmeaza sa audieze, luni, atat candidatii pentru acest post din cadrul ASF, precum si pe Misu Negritoiu, propunerea pentru sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Citeste si:
UNTRR solicita ca legislatia RCA sa nu fie modificata
UNTRR solicita ca legislatia...

Postul este vacant dupa ce Marian Mirzac, membru neexecutiv in Consiliul ASF, a demisionat in luna februarie. Mirzac fost arestat in dosarul Carpatica Asig, fiind acuzat ca, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, a reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Misu Negritoiu a primit avizul Parlamentului in functia de sef al ASF