Dan Rusanu, fostul presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), a fost obligat sa faca oferta publica de preluare la compania Comat Met Bucuresti (COMT). ASF spune ca Rusanu impreuna cu alte persoane actioneaza concertat la firma de inchiriere a spatiilor pentru birouri.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis saptamana trecuta o decizie in care arata ca Dan Radu Rusanu, Anca Daniela Rusanu, firmele Radan 2.000, Dana Management, precum si Dumitru Ion, Laurentiu Coman si Constantin Sebeni detin peste 33% din actiunile Comat Met, pragul la care trebuie sa fie lansata o oferta de preluare, potrivit legislatiei pietei de capital.

"Actionarii Ion Dumitru, Coman Laurentiu, Sebeni Constantin, Rusanu Anca Daniela, Radan 2.000, Dana Management si Rusanu Dan Radu impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat au obligatia sa depuna la ASF, in cel mult 15 zile de la emiterea prezentei decizii, documentatia aferenta ofertei publice de preluare obligatorie a Comat Met Bucuresti", se arata in decizia ASF, citata de Mediafax.

Hotararea ASF vine la trei luni dupa ce AGA Comat Met a decis delistarea firmei. ASF arata ca Dan Radu Rusanu detine direct 4,17% din actiunile Comat Met, iar familia sa inca 39,67% din titluri. ASF mentioneaza in decizie ca Dumitru Ion, membru CA al Comat Met, detine 17,66% din actiuni, in timp ce Laurentiu Coman (presedinte CA) are 0,02% din titluri, iar Constantin Sebeni (membru CA) 0,01% din titlurile firmei. Firma Comat Met este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a decis la inceputul lunii martie arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului presedinte ASF Dan Radu Rusanu. Rusanu a fost retinut, pe 25 februarie, in dosarul "Carpatica", dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala in cazul sau, pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor.

Familia Rusanu controleaza si firma International Sinaia (INTE), listata de asemenea pe piata Rasdaq. Actionarii Comat Met care nu sunt de acord cu delistarea firmei, decisa la finalul anului trecut, urmeaza sa incaseze cate 28,87 lei/actiune, cu 44,35% peste cea mai recenta cotatie de la bursa, inregistrata pe 8 ianuarie, de 20 lei/titlu. Raportat la pretul de 28,87 lei/actiune, firma este evaluata la 11,3 milioane lei.

Firma a inregistrat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 924.000 de lei, cu 33% peste cea din perioada similara din 2012, si un profit net de 146.000 de lei, fata de 121.000 de lei in primele noua luni din 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri