Cu aproximativ o luna inaintea inchiderii perioadei in care investitorii mai pot sa cumpere actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a beneficia de dividendele oferite de companii, randamentele au coborat in general sub nivelul de 10%. Cum arata situatia actualizata a distributiilor de dividende si actiuni pe care societatile de pe BVB le-ar putea face in acest an?

Altur (ALT) se afla in continuare pe primul loc la capitolul randamente, cu un castig de 46,2%, in scadere fata de cel de peste 60% inregistrat in prima sedinta bursiera de dupa anuntul oficial. Urmatoarele pozitii in top sunt ocupate de Transelectrica si Conted, cu randamente ce depasesc 13%, potrivit unei statistici a casei de brokeraj Prime Transaction.

In cazul Petrom (SNP) si Romgaz (SNG), cele mai mari companii listate care ar putea sa ofere dividende in 2014, randamentele sunt de 7%, respectiv 7,6%. In afara clasicelor dividende oferite de companii, trei societati de pe Bursa vor propune in acest an si distributii gratuite de actiuni. Acestea sunt Aerostar (ARS), SIF Transilvania (SIF3) si Banca Transilvania (TLV).

Dividende 2014* Randamentul brut este calculat in functie de pretul de inchidere al actiunilor din sedinta de 04.04.2014 in cazul dividendelor propuse si in functie de pretul de inchidere din sedinta in care a fost aprobat dividendul pentru dividendele aprobate (CNTE, FP, TUFE)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri