Conducerea Ministerului Economiei propune listarea la bursa a Cupru Min Abrud, cosiderand ca producatorul de cupru poate fi atractiv pentru investitori, a declarat Sorin Gaman, director general adjunct in Directia Generala de Resurse Minerale din minister.

"Probabil se vor vinde actiuni la bursa, inca nu s-a stabilit, asta este o propunere a conducerii Ministerului Economiei", a afirmat Gaman. El a adaugat ca producatorul de cupru nu are datorii la stat si ca poate fi atractiva pentru investitori.

Cupru Min detine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale Romaniei. Producatorul de cupru a fost scos la vanzare in 2012, cu un pret de pornire de 57,3 milioane euro, dar procedura a fost oprita din cauza neintelegerilor cu castigatorul licitatiei, scrie Mediafax.

Dupa esecul privatizarii, Ministerul Economiei a fost mandatat de Guvern sa caute un investitor cu care sa se asocieze pentru a finanta activitatea Cupru Min. Investitorul, trader sau producator din domeniu, urma sa contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro.

Statul a incercat anul trecut sa vanda concentratul de cupru al Cupru Min, insa cele doua companii interesate sa cumpere nu au depus oferte pana la termenul limita.

Adwisers IFN alege sa isi...
Citeste si: De ce alege un IFN local sa se finanteze prin crowdfunding in Estonia?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
5 companii de urmarit pe bursa post-Brexit