Cunoscutul investitor american Warren Buffett a pierdut, pe hartie, 1 mld. de dolari in primul trimestru din 2014, ca urmare a caderii actiunilor Coca-Cola in acest interval de timp, scrie UsaToday.com.

Actiunile Coca-Cola (KO) s-au depreciat cu 6,4% in T1, iar asta inseamna ca valoarea participatiei pe care Warren Buffett o detine in cadrul companiei s-a redus cu 1,1 mld. dolari, de la 16,5 mld. dolari - la cat era evaluata la inceputul anului.

Vanzarile anuntate de producatorul de bauturi in februarie au fost sub asteptarile analistilor, acesta reprezentand principalul element care a condus la caderea titlurilor KO. Multi investitori pun viitorul Coca Cola sub semnul intrebarii in conditiile unei evolutii modeste a vanzarilor si a faptului ca din ce in ce mai multe persoane devin preocupate de sanatatea lor.Evolutia actiunilor Coca-Cola in T1

Investitorii par sa ignore pentru moment faptul ca producatorul este dispus sa isi extinda aria de produse din oferta. Coca-Cola a cumparat Vitaminwater pentru 4,2 mld. dolari in 2007, iar in februarie a anuntat ca preia 10% din Green Mountain Coffee pentru 1,25 mld. dolari.

Coca-Cola este si una dintre companiile americane care fac printre cele mai mari distributii ale profitului catre actionari. In 2013, Coca-Cola a facut un profit de 8,6 mld. dolari iar 8,5 mld. dolari au revenit actionarilor prin intermediul dividendelor si programelor de rascumparare.

Citeste si:
Fondul Proprietatea încasează peste jumătate de miliard de lei cash...
Fondul Proprietatea încasează...

Sursa grafic: Yahoo! Finance


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Topul celor care au castigat cei mai multi bani in ultimul deceniu
Setari Cookie-uri