Compania va acorda un dividend brut de 0,0308 lei/actiune, in urcare de la 0,028 lei/actiune in 2013. Raportat la ultimul pret de luni al actiunilor OMV Petrom la bursa, de 0,443 lei, randamentul dividendului brut este de aproape 7%.

Pentru a putea avea dreptul la dividende, investitorii trebuie sa detina actiuni OMV Petrom la data de 16 mai, cand a fost stabilita data de inregistrare. AGA a aprobat, marti, si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede un profit net de 3,936 miliarde lei, cu aproape 19% sub castigul record inregistrat anul precedent, de 4,839 miliarde lei (1,09 miliarde euro). Vanzarile sunt estimate la 17,41 miliarde lei, cu 3,7% sub cele obtinute anul trecut, de 18,087 miliarde lei (4,09 miliarde euro).

OMV Petrom a planificat o oprire si revizie generala de 30 de zile la rafinaria Petrobrazi, incepand cu sfarsitul lunii mai. Totodata, compania a programat pentru acest an investitii de peste 1 miliard de euro, din care circa 85% pentru proiectele din domeniul explorarii si productiei. Sumele alocate anul trecut pentru investitii de compania controlata de grupul austriac OMV au totalizat 1,2 miliarde euro.

AGA a aprobat numirea unui nou membru in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom in persoana cetateanului austriac Johann Pleininger, care il va inlocui pe Jacobus Gerardus Huijskes.

Citeste si:

Totodata, actionarii au aprobat mentinerea remuneratiilor membrilor Consiliului de Supraveghere la 20.000 de euro/an. OMV detine 51,01% din actiunile Petrom, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. In actionariat se regaseste si Fondul Proprietatea, cu o participatie de 19%, iar restul titlurilor sunt in portofoliile altor actionari.

Fondul Proprietatea (FP) a anuntat la inceputul lunii martie ca se gandeste sa vanda cel putin 4% din actiunile OMV Petrom, pachet evaluat la putin peste 1 miliard de lei (226 milioane euro) in functie de cea mai recenta cotatie de la bursa a titlurilor companiei petroliere.

Actiunile OMV Petrom au fost suspendate de la tranzactionare in sedinta bursiera de marti pana la ora , pentru intrunirea AGA. In sedinta de luni, pretul acestor titluri a scazut cu 0,49%, la 0,443 lei, cotatie la care capitalizarea bursiera a companiei este de 25,093 miliarde lei (5,651 miliarde euro).