Actiunile rusesti au inregistrat miercuri cea mai mare crestere a ultimelor sapte saptamani, iar rubla este in urcare, dupa ce presedintele Vladimir Putin a declarat ca a retras trupele de la granita cu Ucraina si a cerut separatistilor sa amane referendumul, pentru detensionarea situatiei.

Indicele Micex al bursei din Moscova a avansat cu 3,1%, cea mai mare crestere de dupa 18 martie, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Randamentul obligatiunilor denominate in ruble, cu scandenta in 2027, a scazut cu 0,32 puncte procentuale, la 9,15%. Rubla s-a apreciat cu 1,1%, la 41,2451 unitati pentru un cos dolar-euro al bancii centrale a Rusiei.

Putin a cerut amanarea referendumul etnicilor rusi din sudul si estul Ucrainei, programat pentru 11 mai, liderul de la Kremlin afirmand ca alegerile prezidentiale programate in aceasta luna vor fi un pas in directia buna. Presedintele rus a facut comentariile la o intalnire, la Moscova, cu seful OSCE, Didier Burkhalter.

Statele Unite si Uniunea Europeana au avertizat ca vor adopta noi sanctiuni impotriva Rusiei, daca autoritatile de la Moscova nu vor lua masuri pentru atenuarea crizei.

Actiuni Rosneft ar putea fi...
Citeste si: Putin vinde actiuni Rosneft catre India si China

Dupa violentele care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, in care si-au pierdut viata zeci de oameni in estul si sudul Ucrainei, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat marti, la Viena, ca acordul de la Geneva nu a esuat, el cerand tuturor ucrainenilor sa discute despre viitorul tarii lor.

Vrei sa gasesti alternative pentru economiile tale? Ai intampinat probleme atunci cand ai vrut sa investesti intr-un fond mutual sau direct pe bursa? Vrei sa stii mai multe despre piata de capital romaneasca? Inscrie-te la Forumul Pietei de Capital, conferinta organizata de wall-street.ro marti, 13 mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Romania, lidera Europei Centrale si de Est la inarmare!