Seful Erste Asset Management, Dragos Neacsu, a precizat cu ocazia lansarii mai multor fonduri deschise de investitii ca noile produse au fost autorizate in timp record de ASF, 4 saptamani, o eficienta neegalata cu fosta CNVM, unde autorizarea dura in general 3-6 luni.

"ASF a fost mai deschisa si am reusit sa comunicam chiar si pe mail, ceea ce este un pas normal", a subliniat Neacsu. Pe de alta parte, seful Erste AM, cel mai mare administrator de fonduri din piata, a criticat reglementarea excesiva, care a determinat administratorii de fonduri sa piarda 5 ani de zile doar pentru a implementa reglementari.

Motto-ul ar trebui sa fie: less regulation, more supervision.

Dragos Neacsu a explicat ca invariabil costul reglementarii excesive se transmite in comisioanele pe care le platesc clientii, pentru ca un administrator de fonduri suporta costuri pentru a angaja oameni care sa citeasca sutele de pagini de reglementari. "Toata lumea reglementeaza si noi trebuie sa ne adaptam modelul de business in acest context", a mai spus Dragos Neacsu.

Erste Asset Management si BCR au lansat mai multe fonduri deschise de investiti, parte a unui nou concept investitional, denumite You Invest.

Citeste si:
Euroins, amendata de ASF: ce nereguli a gasit autoritatea
Euroins a fost amendata din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Euroins, amenda URIASA de la ASF pentru "incalcari ale legii" RCA
Setari Cookie-uri