Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat inceperea tranzactionarii obligatiunilor corporative emise de Raiffeisen Bank in data de 15 mai, in cadrul Sectorului Titluri de Credit, Categoria 3 obligatiuni corporative. Decizia de admitere la tranzactionare a fost luata de catre Consiliul Bursei, avand la baza avizul favorabil al Comisiei de Admitere la Tranzactionare, a anuntat BVB.

Listarea urmeaza ofertei publice din 7 mai, prin intermediul careia Raiffeisen a vandut obligatiuni corporative in valoare de 500 mil. lei, cu o maturitate de 5 ani si o dobanda fixa de 5,35% p.a.

Obligatiunile Raiffeisen reprezinta a doua emisiune de obligatiuni a anului pe piata reglementata BVB, dupa cea a Transelectrica, care a inceput tranzactionarea la inceputul lunii ianuarie. De asemenea, aceasta este a doua emisiune de obligatiuni pentru Raiffeisen, care in 2013 a atras 225 mil. lei printr-o emisiune de obligatiuni cu maturitatea de 3 ani si o dobanda fixa de 5,5% p.a.

"Noua oferta de obligatiuni Raiffeisen Bank s-a subscris in cateva ore in data de 7 mai si s-a inchis anticipat conform prospectului in aceeasi zi. Obligatiunile pot fi tranzactionate incepand cu data de 15 mai la Bursa de Valori Bucuresti. Asa cum am promis in repetate randuri, grupul Raiffeisen continua si prin aceasta actiune sa sustina dezvoltarea pietei de capital din Romania si sa demonstreze ca aceasta poate fi o sursa de finantare pentru companii" a spus James Stewart, vicepresedinte Trezorerie si Piete de capital la Raiffeisen Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri