Producatorul farmaceutic Antibiotice Iasi (ATB) a inregistrat in primul trimestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, o crestere cu 2% a veniturilor din vanzari, la 60,55 milioane lei, si cu 1% a profitului net, la 5,27 milioane lei, potrivit raportului trimestrial al companiei, citat de Mediafax.

In primele trei luni ale anului trecut, Antibiotice a avut venituri din vanzari de 59,44 milioane lei si un profit net de 5,073 milioane lei.

"Continuand strategia companiei din ultimii ani, axata pe consolidarea pozitiei de principal producator de antiinfectioase si valorificarea superioara a intregului portofoliu de produse, politicile comerciale si de promovare aplicate in primele 3 luni ale anului au fost orientate spre directionarea bugetelor comerciale catre produsele de interes pentru companie, precum si spre optimizarea stocurilor din distributie si circuitele din farmacii", se arata in comunicatul producatorului.

Astfel, Antibiotice a inregistrat in primul trimestru o crestere a vanzarilor de 3% pe piata interna (iesirea produselor Antibiotice din distributie), la 68 milioane lei.

Aceasta crestere a fost determinata in principal de majorarile semnificative ale vanzarilor atat catre spitale, cat si catre farmacii pentru medicamente din arii terapeutice precum: tract digestiv (+36%), sistem musculo-scheletic (+24%), preparate dermatologice (+17%), sistem cardiovascular (+13%), al caror portofoliu a fost dezvoltat cu precadere in ultimii ani.

Citeste si:
România, peste media UE la taxe de mediu în veniturile totale din taxe
România, peste media UE la...

In perioada mentionata, Antibiotice lansat opt produse noi: doua din clasa tract digestiv, un produs din clasa aparat genito-urinar, doua produse oncologice si trei produse din clasa sistem nervos central. De asemenea, in vederea sustinerii vanzarilor pentru anul 2014, in primul trimestru Antibiotice a obtinut un numar de 13 reautorizari a produselor pe piata interna si 22 de APP-ri (autorizatii de punere pe piata) pentru pietele internationale.

"Acest lucru creeaza premizele cresterii veniturilor din vanzari, cu perspective favorabile de realizarea a cifrei de afaceri propusa pentru anul 2014, de 340 milioane lei, din care export de 95 milioane lei (in crestere cu 7% fata de 2013)", mentioneaza sursa citata.

In primele trei luni, producatorul a angajat 15 persoane atat pentru inlocuirea salariatilor pensionati, cat si pentru dezvoltarea unor structuri strategice din cadrul activitatilor Promovare - Comercial si Marketing, Tehnic si Productie, Regulatory Affairs, activitatea Medicala si de Cercetare, Controlul Calitatii.

Antibiotice Iasi are in plan sa construiasca noi capacitati de productie pentru dezvoltarea portofoliului de medicamente, pentru care estimeaza investitii de 40 milioane euro in urmatorii sase ani. Statul controleaza, prin Ministerul Sanatatii, 53,02% din actiunile Antibiotice Iasi, iar SIF Oltenia are 10,32% din titluri.

Citeste si:
Cel mai mare producator roman de materiale de constructii nu vede...
Cel mai mare producator roman...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Notino, venituri de 384 milioane de euro din parfumuri și produse beauty
Setari Cookie-uri