Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a suspendat autorizatia de functionare a SSIF Carpatica Invest, cerand firmei de brokeraj sa-si remedieze situatia financiara si sa atraga noi resurse de capital.

Autorizatia Carpatica Invest a fost suspendata pentru o perioada de 90 de zile, timp in care firma poate efectua operatiuni de depunere si retragere de numerar in si din conturile clientilor si operatiuni de transfer a valorilor mobiliare catre Sectiunea I a Depozitarului Central sau catre alte conturi indicate de clienti, potrivit unui anunt transmis vineri de ASF.

Carpatica Invest a intermediat anul trecut tranzactii de aproape 255,7 milioane lei la Bursa de la Bucuresti, clasandu-se pe locul 17 in topul brokerilor, cu o cota de piata de 0,94%.

Firma de brokeraj Carpatica Invest face parte din grupul financiar Carpatica, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea.

La finalul anului trecut, ASF a amendat Carpatica Invest cu aproape 22.000 de lei, suma reprezentand 1% din cifra de afaceri din 2012, deoarece firma de brokeraj nu a completat componenta Consiliului de Administratie de la doua la trei persoane.

Citeste si:
Fondurile de pensii vor putea să facă investiții mai mari în...
Fondurile de pensii vor putea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bittnet în premieră o AGA în format complet electronic, în contextul carantinei
Setari Cookie-uri