Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania (TLV), Horia Ciorcila, a primit prin programul de fidelizare1,02 milioane de actiuni BT, in valoare de 1,88 milioane lei (425.000 euro) la cotatiile de vineri, potrivit unui anunt publicat de institutia de credit pe bursa.

Ciorcila a ajuns astfel sa controleze, direct si indirect, 5,1% din actiunile Bancii Transilvania, fata de o participatie de 5,059% anterior, informeaza Mediafax. Actiunile Bancii Transilvania se tranzactionau vineri, la ora 14:43, pe bursa de la Bucuresti la un pret de 1,85 lei, in urcare cu 0,43% peste inchiderea de joi.

La acest pret, banca are o capitalizare de piata de 4,08 miliarde lei (922 milioane euro).

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este cel mai mare actionar al Bancii Transilvania, detinand un pachet de 14,61% din titluri. Alti actionari importanti sunt SIF Moldova (8,35% din actiuni), SIF Banat-Crisana (4,52%) si SIF Muntenia (4,08%), dar si presedintele CA al bancii, Horia Ciorcila, care detine direct si prin afiliati 5,1% din actiuni. SIF Oltenia are 2,03% din titluri, iar SIF Transilvania 0,65%.

SIF Moldova si SIF Muntenia au cumparat in urma cu doua saptamani pachete importante de actiuni Banca Transilvania de la Bank of Cyprus, care a vandut pachetul de aproape 9,99% din titlurile pe care le detinea la banca din Cluj.

Citeste si:
[Infografic] Cifrele Bursei de Valori Bucuresti in 2019
Infografic Cifrele Bursei...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Sfatul unui broker pe bursă în timpul crizei: Ai sânge rece sau stai spectator!
Setari Cookie-uri