Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania (TLV), Horia Ciorcila, a primit prin programul de fidelizare1,02 milioane de actiuni BT, in valoare de 1,88 milioane lei (425.000 euro) la cotatiile de vineri, potrivit unui anunt publicat de institutia de credit pe bursa.

Ciorcila a ajuns astfel sa controleze, direct si indirect, 5,1% din actiunile Bancii Transilvania, fata de o participatie de 5,059% anterior, informeaza Mediafax. Actiunile Bancii Transilvania se tranzactionau vineri, la ora 14:43, pe bursa de la Bucuresti la un pret de 1,85 lei, in urcare cu 0,43% peste inchiderea de joi.

La acest pret, banca are o capitalizare de piata de 4,08 miliarde lei (922 milioane euro).

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este cel mai mare actionar al Bancii Transilvania, detinand un pachet de 14,61% din titluri. Alti actionari importanti sunt SIF Moldova (8,35% din actiuni), SIF Banat-Crisana (4,52%) si SIF Muntenia (4,08%), dar si presedintele CA al bancii, Horia Ciorcila, care detine direct si prin afiliati 5,1% din actiuni. SIF Oltenia are 2,03% din titluri, iar SIF Transilvania 0,65%.

SIF Moldova si SIF Muntenia au cumparat in urma cu doua saptamani pachete importante de actiuni Banca Transilvania de la Bank of Cyprus, care a vandut pachetul de aproape 9,99% din titlurile pe care le detinea la banca din Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri