Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat vineri noua arhitectura a institutiei. ASF nu a anuntat numarul exact al angajatilor, mentionand doar ca functiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%.

“Noua organigrama a ASF, care va deveni operationala de la 1 octombrie 2014, urmareste transformarea Autoritatii intr-o institutie mai flexibila si orientata spre eficienta, reduce nivelele ierarhice de la 5 la numai 3 si desfiinteaza pozitii de management intermediare. Ca urmare, functiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al ASF.

In continuare, se vor evalua pozitiile din organigrama si se vor ajusta pachetele salariale potrivit noilor atributii, la care se va alinia ulterior intreaga organizatie.

Dupa aprobarea noii organigrame, presedintele ASF, Misu Negritoiu, a declarat: “Ma astept ca pana la finalul acestui an, noua structura a ASF sa functioneze din plin. Schimbarile nu sunt nici simple si nici atat de rapide pe cat ne-am dori si pe cat am avea nevoie. Noua organigrama, bazata pe functionalitate, este un pas critic pentru a trece de la pozitia destul de pasiva de astazi, de simplu controlor al pietelor, la una activa, de dezvoltator al pietei financiare non-bancare”.

Autoritatea mentioneaza ca pe masura ce noua organigrama va fi implementata, va comunica mai multe elemente ale arhitecturii institutionale.

Citeste si:
ASF dupa "marea" transformare: Numarul de angajati scade cu 14
ASF dupa "marea"...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cheltuielile ASF cu salariile au scazut in 2015 cu 21%