Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul intentioneaza sa continue listarea la bursa a companiilor care in acest moment nu sunt listate si, in paralel, sa isi reduca participatia in companiile listate in scopul de a creste implicarea mediului privat, scrie Mediafax.

Ponta a precizat ca a discutat despre subiectul continuarii listarilor si al reducerii participatiei statului in companiile deja listate cu reprezentantii London Stock Exchange, precum si cu CEO al Bursei din Romania, Ludwik Sobolewski, in cursul zilei de marti.

As vrea sa continuam listarea atat a companiilor care pentru moment nu sunt listate, fie ca e vorba de portul Constanta, de aeroport, de tot ceea ce mai este in portofoliul Guvernului, fie de a pune pe piata un anumit numar de actiuni de la companiile deja listate - Victor Ponta, premierul Romaniei

"Am discutat despre intentia Guvernului Romaniei de a continua listarile. Sunt convins ca o sa avem succes cu Electrica, mai departe avem Compania Energetica Oltenia, insa as vrea sa continuam listarea atat a companiilor care pentru moment nu sunt listate, fie ca e vorba de portul Constanta, de aeroport, de tot ceea ce mai este in portofoliul Guvernului, fie de a pune pe piata un anumit numar de actiuni de la companiile deja listate si care s-au dovedit de succes", a spus Ponta.

El a precizat ca Guvernul se gandeste la o strategie de a-si reduce participatia in companiile listate.

"De aceea am si dat mesajul ca inclusiv in companiile in care avem in acest moment 60-65% ne gandim la o strategie de a ne reduce participatia, de a creste implicarea mediului privat si implicit banii care sunt obtinuti sa nu intre la buget, ci sa ramana pentru investitii in infrastructura", a adaugat premierul.

Cititi si: Oferta Electrica va incepe in 16 iunie, iar listarea la Lontra si Bucuresti va avea loc in 3 iulie

Doru Lionachescu: Listarea Electrica nu este deloc usoara. Sa nu ne speriem daca nu va avea succesul asteptat

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri