Directorului general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski, i-a fost propus postul de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Posta Romana.

Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.687 de unitati postale si aproximativ 27.300 de angajati. Actionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%, potrivit Mediafax.

In Consiliul de Administratie al Postei se regasesc Adrian Apolzan (presedinte), Ion Smeeianu (directorul general al companiei), Dinu Sava Malacopol, Gelil Eserghep, Andreea Dana Stanescu si Adrian Cighi (reprezentant al Fondului Proprietatea). Posta Romana a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit operational de 22,5 milioane de lei, dupa ce si-a reorganizat si eficientizat activitatea, prin restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si a numarului de angajati la nivel operational si administrativ.

In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.La nivelul anului 2013, Posta Romana a incheiat cu o pierdere din activitatea de exploatare de 27,62 milioane de lei, de peste noua ori mai mare decat nivelul estimat in bugetul de venituri si cheltuieli al companiei, in care era estimat un rezultat negativ de 2,99 milioane de lei.Sobolewski a fost numit director general al BVB la inceputul lunii iulie a anului trecut si a preluat conducerea executiva la aproape doua luni, in urma avizarii in luna august de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). El a condus bursa din Varsovia timp de sapte ani, in perioada 2006 - 2013, cand piata din Polonia a ajuns pe prima pozitie din Europa Centrala si de Est.

Citeste si:
Ludwik Sobolewski, seful Bursei, numit presedinte al CA Posta Romana
Ludwik Sobolewski, seful...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si