Prospectul ofertei de actiuni Electrica, cel mai mare IPO din istoria Bursei de Valori Bucuresti, a fost publicat (vezi documentul atasat articolului), dupa ce ASF a anuntat in dimineata zilei de joi aprobarea acestuia.

Prospect Electrica

Potrivit documentului de peste 500 de pagini, cele cinci banci si firme de brokeraj care intermediaza oferta ar putea sa incaseze impreuna pana la 15 milioane de euro.

“In considerarea serviciilor care urmeaza a fi prestate de Managerii, acestia vor primi din partea Societatii un comision in valoare de 2,77% din veniturile brute inregistrate in urma Ofertei”, se mentioneaza in prospect.

Oferta este intermediata de un consortiu format din BRD, Citigroup, Raiffeisen Bank, Societe Generale si Swiss Capital. Oferta incepe la preturi cuprinse intre 11 lei/titlu si 13,5 lei/titlu. Valoarea IPO-ului Electrica va fi astfel cuprinsa intre 1,94 mld. lei (443,3 mil. euro) si 2,39 mld. lei (544,1 mil. euro), in functie de pretul la care actiunile distribuitorului de electricitate vor fi vandute.

Daca toate actiunile s-ar vinde la pretul minim, cele cinci banci si firme de brokeraj ar incasa in total 12,2 mil. euro.

Suma este mai mult decat semnificativa in special pentru firmele de brokeraj romanesti. Pentru comparatie, Swiss Capital, cel mai mare broker din piata de capital romaneasca, a avut in 2012 un profit net de 485.000 euro si afaceri de 3 mil. euro.

Cititi si Tradeville da pret tinta pentru Electrica cu 13% peste minimul din oferta

Goldman si Erste vor imparti minim 5 mil. dolari daca reusesc sa vanda oferta Romgaz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri