Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) reduce cu 25% comisionul perceput pentru achizitiile de actiuni pe piata de capital, la 0,06%, fata de 0,08% in prezent, masura urmand sa fie aplicata incepand din 16 septembrie.

Pentru tranzactiile realizate de intermediarii care au calitate de "market maker" in raport cu instrumentul financiar tranzactionat, comisionul perceput va fi de 0,04%, potrivit unui regulament publicat de Autoritate si citat de Mediafax. Acelasi comision de 0,04% se va aplica si in cazul transferurilor cu obligatiuni, inclusiv cele convertibile in actiuni, cu drepturi de preferinta si drepturi de alocare.

In cazul titlurilor de stat, ASF va percepe un comision de 0,0004% din valoarea tranzactiilor. Modificarile intra in vigoare incepand din 16 septembrie 2014.

Oficiali ASF au anuntat in luna februarie ca Autoritatea va lua masuri pentru ca taxele si comisioanele aplicate pe piata de capital sa devina "prietenoase", iar toate propunerile vizeaza reducerea taxelor, desi in unele cazuri nu se va observa o scadere semnificativa.

Citeste si:
ASF elimina comisionul pentru market makeri
ASF elimina comisionul pentru...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum vor sa impuna parlamentarii si ASF bariere de intrare pe piata RCA