Grupul financiar olandez ING vrea sa listeze divizia de asigurari NN Group, care include si operatiunile de asigurari din Romania, pe bursa de la Amsterdam, vizand atragerea a pana la 1,5 miliarde de euro.

ING a stabilit un interval de pret orientativ de 18,5-22 euro pe actiune, astfel ca valoarea totala a ofertei pentru cele 70 de milioane de actiuni pe care le va scoate la vanzare s-ar situa la 1,3-1,5 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al grupului, potrivit Mediafax.

Tranzactionarea actiunilor la bursa Euronext Amsterdam va incepe probabil de la 2 iulie. Grupul a anuntat la inceputul lunii iunie informatii despre listare. ING, care detine in prezent integral NN Group, va ramane dupa listare cu 73,6% din actiuni.

Grupul olandez trebuie sa vanda afacerile de asigurari ca urmare a conditiilor Uniunii Europene la un pachet de ajutor financiar primit de la stat in contextul crizei financiare din 2008. Vanzarea NN marcheaza ultimul pas al acestei restructurari, dupa ce ING a vandut operatiunile de asigurari pe care le avea in SUA, America Latina si Asia, a scris cotidianul Wall Street Journal.

Vanzarea actiunilor, in doua transe

ING trebuie sa vanda peste 50% din NN Group pana la sfarsitul anului 2015 si actiunile ramase pana la sfarsitul anului 2016. NN Group are in Romania operatiuni de asigurare de viata, pensii private obligatorii, pensii facultative si administrare de investitii. Compania este prezenta pe piata locala prin ING Asigurari de Viata, ING Pensii si ING Investment Management International.

Citeste si:
[PODCAST] Retrageri de la bancomat cu telefonul pentru clientii ING
Retrageri de la bancomat cu...

Principalele operatiuni ale NN Group sunt Nationale-Nederlanden, ING Insurance Europe, ING Investment Management si ING Life Japan. In Europa, compania are afaceri in mai multe tari, inclusiv Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, dar si in tari mari din vestul Europei, precum Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Spania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
ING si-a majorat participatia la Bursa de Valori peste 5%