Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a declarat ca Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si grupul ING, prin mai multe entitati, au devenit cei mai mari actionari privati ai Electrica dupa incheierea ofertei publice initiale, prima privatizare realizata pe Bursa si cea mai mare listare din istoria BVB.

Potrivit ministrului, tichetul de subscriere al BERD in cazul ofertei Electrica a fost de 75 milioane de euro, devenind astfel al doilea actionar dupa statul roman. Grupul financiar ING este cel de-al treilea actionar ca marime, cumuland subscrierile realizate de mai multe entitati ale grupului olandez. Nicolescu a mentionat ca in cursul acestei zile Autoritatea Financiara a pietei din Londra a aprobat prospectul de listare al Electrica pe Bursa din Londra, eveniment care va avea loc in 4 iulie.

Statul a negociat o majorare a transei pentru investitorii de retail la oferta Electrica, consortiul de intermediere acceptand o crestere a transei pentru investitorii persoane fizice pana la 21%. Astfel, o pondere de 11% din actiunile din oferta a fost alocata investitorilor de retail mici, iar 10% retail-ului mare.

Statul roman a obtinut 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro) prin oferta publica initiala derulata la Electrica in perioada 16-25 iunie, pretul final rezultat din operatiune fiind de 11 lei pe actiune, adica pretul minim stabilit prin prospect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri