Un volum de 19% din actiunile scoase la vanzare in cadrul ofertei publice initiale (IPO) a Electrica au fost subscrise prin certificate globale de depozit (GDR) denominate in dolari si tranzactionabile pe bursa de la Londra, scrie Mediafax.

Astfel, investitorii institutionali au subscris 24% din transa destinata lor in cadrul IPO prin GDR-uri, a precizat Mirela Ionescu, managing director Raiffeisen Bank, managerul sindicatului de intermediari ai ofertei publice initiale a Electrica.

Pe transa investitorilor institutionali au fost plasate 139,979 milioane de actiuni Electrica, in valoare de 1,539 miliarde lei la pretul final de 11 lei/actiune rezultat din IPO. Pretul final rezultat din oferta pentru certificatele globale de depozit este de 13,66 dolari/GDR.

Un volum de 104,798 milioane de actiuni din transa investitorilor institutionali, evaluat la 1,152 miliarde lei, vor fi tranzactionate pe piata locala. Tot pe piata locala vor fi tranzactionate actiunile subscrise pe transele destinate investitorilor de retail, in volum de 37,209 milioane de titluri.

La listarea Romgaz Medias (SNG), derulata in luna noiembrie, investitorii au subscris prin certificate globale de depozit 36% din actiunile scoase pe piata.Statul a vandut catre investitori privati un pachet de 51% din actiunile distribuitorului de energie Electrica, prin oferta publica initiala derulata in perioada 16-25 iunie. Statul roman ramane astfel cu un pachet de 49% din titluri.

Citeste si:
Electrica Serv donează 30.000 euro Institutului Naţional de Boli...
Electrica Serv donează 30.000...

Al doilea mare actionar al Electrica dupa finalizarea ofertei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care a investit 75 milioane euro in cadrul IPO, obtinand astfel o participatie de 8,6% la companie. Al treilea mare actionar rezultat din IPO este grupul financiar olandez ING, care a investit prin mai multe entitati, a afirmat vineri ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Electrica a atras 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro) prin oferta publica initiala, cea mai mare derulata pana acum la Bucuresti. Oferta publica initiala a Electrica a fost intermediata de Raiffeisen Bank SA, Citigroup Global Markets Limited, Societe Generale, BRD si Swiss Capital.

Sindicatul de intermediere anticipeaza ca admiterea la tranzactionare a actiunilor pe Bursa din Bucuresti si a GDR-urilor pe Bursa din Londra va avea loc in sau in jurul datei de 4 iulie, 2014. La pretul final din oferta, capitalizarea bursiera a Electrica este de 3,81 miliarde lei.

Citeste si:
INEDIT. Preotii care au cumparat actiuni Electrica
INEDIT. Preotii care au...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Mirela Ionescu, inlocuita de George Mucibabici Jr. la Raiffeisen
Setari Cookie-uri