Prima sesiune a concursului s-a derulat in perioada 14 aprilie – 13 iunie 2014, la aceasta competitie participand 980 de persoane, majoritatea fiind la prima experienta pe piata de capital.

“A fost o competitie pentru castigatori, insa in primul rand o initiativa educationala, un ingredient extrem de important. Educatia este unul dintre pasii necesari in construirea unei piete de capital moderne. Un mare aport la acest proiect l-au avut partenerii nostri, in primul rand brokerii care au organizat cele 20 de seminarii timp de doua luni. Vom repeta aceasta experienta in editiile viitoare ale concursului. A doua editie se va desfasura in perioada octombrie – noiembrie 2014.” a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Cu un randament de 25%, Laura Serghiescu, studenta in anul III a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea Finante Banci, din cadrul Universitatii “Babes Bolyai” Cluj-Napoca, a castigat marele premiu, o vacanta de 7 zile in Palma de Mallorca pentru doua persoane. In perioada concursului, indicele BET, care urmareste evolutia celor mai lichide zece actiuni din piata, a urcat cu 7,44%.

“In timp, am dezvoltat o pasiune pentru investitii si pietele financiare. In prezent sunt candidat pentru CFA, nivelul I. Voi urma un Master in finante si apoi o cariera in investment banking sau management de portofoliu. In contextul acestei competitii, am decis sa ma incred in companiile din sectorul energetic, dar si in actiunile Bancii Transilvania. Strategia principala a fost sa analizez datele financiare din ultimii cinci ani si sa realizez unele evaluari de cash flow”, a declarat Laura Serghiescu.

Citeste si:

Al doilea premiu, un laptop Dell XPS, a fost castigat de Dragalina Loghin, care a obtinut un randament de 23%. Ea este studenta in anul III la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau. Anterior, a urmat cursuri privind tranzactiile internationale si modalitati de selectare a actiunilor din portofoliu.

Cu un randament de 19%, Radu Calin Stepan, freelancer, s-a plasat pe urmatoarea pozitie si a castigat un smartphone Galaxy S4.

Premiul special Artmark, constand intr-un tablou al artistei Mirela Traistaru si un curs de managementul artei, a fost castigat de Adrian Cosma, care a obtinut un randament de 18%. Adrian Cosma este student in anul III la Informatica Economica, in cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare.

Vlad Boboc, student in anul II la Finante - Banci in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, a primit un trofeu BVB. El a obtinut un randament de 17% in cadrul competitiei BVB IQ si s-a plasat pe locul 9.