Patru studenti si un freelancer au fost premiati de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa ce acestia au obtinut cele mai bune randamente in cadrul BVB Invest Quest, primul concurs de tranzactionare organizat vreodata de operatorul pietei.

Prima sesiune a concursului s-a derulat in perioada 14 aprilie – 13 iunie 2014, la aceasta competitie participand 980 de persoane, majoritatea fiind la prima experienta pe piata de capital.

“A fost o competitie pentru castigatori, insa in primul rand o initiativa educationala, un ingredient extrem de important. Educatia este unul dintre pasii necesari in construirea unei piete de capital moderne. Un mare aport la acest proiect l-au avut partenerii nostri, in primul rand brokerii care au organizat cele 20 de seminarii timp de doua luni. Vom repeta aceasta experienta in editiile viitoare ale concursului. A doua editie se va desfasura in perioada octombrie – noiembrie 2014.” a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Cu un randament de 25%, Laura Serghiescu, studenta in anul III a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea Finante Banci, din cadrul Universitatii “Babes Bolyai” Cluj-Napoca, a castigat marele premiu, o vacanta de 7 zile in Palma de Mallorca pentru doua persoane. In perioada concursului, indicele BET, care urmareste evolutia celor mai lichide zece actiuni din piata, a urcat cu 7,44%.

“In timp, am dezvoltat o pasiune pentru investitii si pietele financiare. In prezent sunt candidat pentru CFA, nivelul I. Voi urma un Master in finante si apoi o cariera in investment banking sau management de portofoliu. In contextul acestei competitii, am decis sa ma incred in companiile din sectorul energetic, dar si in actiunile Bancii Transilvania. Strategia principala a fost sa analizez datele financiare din ultimii cinci ani si sa realizez unele evaluari de cash flow”, a declarat Laura Serghiescu.

Al doilea premiu, un laptop Dell XPS, a fost castigat de Dragalina Loghin, care a obtinut un randament de 23%. Ea este studenta in anul III la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau. Anterior, a urmat cursuri privind tranzactiile internationale si modalitati de selectare a actiunilor din portofoliu.

Cu un randament de 19%, Radu Calin Stepan, freelancer, s-a plasat pe urmatoarea pozitie si a castigat un smartphone Galaxy S4.

Premiul special Artmark, constand intr-un tablou al artistei Mirela Traistaru si un curs de managementul artei, a fost castigat de Adrian Cosma, care a obtinut un randament de 18%. Adrian Cosma este student in anul III la Informatica Economica, in cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare.

Vlad Boboc, student in anul II la Finante - Banci in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, a primit un trofeu BVB. El a obtinut un randament de 17% in cadrul competitiei BVB IQ si s-a plasat pe locul 9.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri