Prezent la evenimentul care a marcat inceperea tranzactionarii actiunilor Electrica pe Bursa de Valori Bucuresti, Dumitrascu a fost intrebat daca listarea Complexului Energetic Oltenia va avea loc dupa iesirea din insolventa si listarea Hidroelectrica.

“Nu pot raspunde cu siguranta in momentul de fata la aceasta intrebare, pentru ca iesirea din insolventa a Hidroelectrica sper sa aiba loc mai repede decat anticipati dumneavoastra; sigur ca depinde de instanta dar speram sa avem niste termene mai scurte. Hidroelectrica a ajuns la un profit de aproximativ 200 mil. euro la semestru, ceea ce spune ceva de capactitatea companiei. In plus, Hidroelectrica din punct de vedere operational nu este de fapt in insolventa, este in insolventa din cauza unor proceduri judiciare”, a declarat Dumitrascu.

Dansul este administrator judiciar, eu sunt administrator special, este logic sa pun presiune pe el. Imi este amic, mi-e prieten, il simpatizez, dar Remus de multe ori evolueaza in emisiunea ‘Copii spun lucruri trasnite' - Gabriel Dumitrascu, director Directia Generala de Privatizare

Anterior, Remus Borza mentionase ca Hidroelectrica va iesi din insolventa in iunie 2015 iar listarea ar putea avea loc in decembrie 2019.

“Dansul este administrator judiciar, eu sunt administrator special, este logic sa pun presiune pe el. Imi este amic, mi-e prieten, il simpatizez, dar Remus de multe ori evolueaza in emisiunea ‘Copii spun lucruri trasnite’”, a spus Dumitrascu.

Citeste si:

Seful privatizarilor a mai adaugat ca momentul IPO-ului CE Oltenia “suporta inca o corectie” deoarece principala resursa a companiei, rezervele de carbunele, trebuie evaluata.

“Este o procedura care dureaza. Nu am estimat ca va dura atat de mult desecretizarea acelor studii care au stat la baza emiterii licentelor. Prima faza a desecretizarii a durat mai bine de 6 luni; suntem in a doua faza si inca dureaza. Abia undeva in prima parte a anului viitor se va finaliza acest studiu de evaluare a rezervei de carbune. Dupa ce facem acest lucru investitorii vor putea sa realizeze anumite predictii pe niste baze clare si vom putea sa vorbim despre listare”, afirma Gabriel Dumitrascu.

CE Oltenia si Hidroelectrica sunt urmatoarele doua companii de stat care urmeaza sa fie listate pe Bursa de Valori Bucuresti.