Fondul Proprietatea iese din actionariatul Transelectrica. TRANZACTIA: 212,7 milioane lei

Fondul Proprietatea a vandut participatia de 13,5% detinuta la Transelectrica (TEL) printr-un plasament privat. FP a obtinut 212,7 milioane lei (48,5 milioane euro), pretul fiind cu 8% sub cotatia bursiera de la sfarsitul sedintei de luni.

FP a plasat catre investitori 9.895.212 actiuni Transelectrica, intregul pachet detinut de Fond la companie, la un pret de 21,5 lei/actiune, se arata intr-un comunicat publicat miercuri de Fond. Pretul este cu 8% mai mic fata de cotatia de 23,38 lei/actiune afisata la Bursa pentru Transelectrica la finalul sedintei de luni, inainte de publicarea anuntului privind plasamentul privat, potrivit Mediafax.

Operatiunea a fost intermediata de Raiffeisen Bank si UniCredit, iar SSIF Broker a actionat ca joint lead manager. Fondul Proprietatea a anuntat marti dimineata intentia de a vinde actiunile detinute la Transelectrica, plasamentul privat fiind destinat doar investitorilor calificati si investitorilor institutionali. Actiunile Transelectrica au inchis marti in scadere cu 3,69%, la 22 lei.

Miercuri dimineata, titulurile companiei au deschis in urcare cu 1,36%, la 22,3 lei. Transelectrica este controlata de stat, prin Secretariatul General al Guvernului, care detine 58,68% din actiunile companiei. In luna decembrie a anului trecut, FP a iesit din actionariatul Transgaz (TGN) prin vanzarea, printr-un plasament privat, a pachetului de actiuni reprezentand 14,98% din companie, pentru 303,51 milioane lei. In luna iunie 2014, FP a vandut 4,99% din actiunile Romgaz (SNG) pentru 644,6 milioane lei, la un pret cu aproximativ 6% sub cotatia bursiera anterioara anuntului privind operatiunea. Fondul si-a redus astfel participatia la Romgaz de la 15% la 10,01%.

Citeste si:
Transelectrica, profit de aproape patru ori mai mare la semestru
Transelectrica, profit de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri