Actiunile Electrica (EL) au continuat sa scada in ultima parte a zilei si au inchis la 10,72 lei, minimul zilei, coborand in prima saptamana de la debutul pe bursa cu 2,36% sub pretul de listare, de 11 lei, intr-o piata care a recuperat o parte din pierderile cauzate joi de turbulentele din Europa.

Indicele de referinta BET Plus a urcat vineri cu 0,64%, in timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 actiuni, a crescut cu 0,69%. BET Plus include cele mai lichide 37 de actiuni de pe piata reglementata, cu exceptia SIF-urilor si actiunilor companiilor straine, anunta Mediafax.

Actiunile Electrica (EL) au urcat usor in prima parte a zilei, pana la un maxim de 10,85 lei, insa au intrat pe o panta descendenta cu putin timp inaintea orei 14:00, coborand in timpul dupa-amiezei pana la minimul de 10,72 lei/actiune, cea mai redusa cotatie de la listarea la bursa, care a avut loc vinerea trecuta.

Titlurile Electrica au fluctuat in ultima parte a sedintei bursiere, revenind spre inchiderea de joi, 10,8 lei, insa au inchis in coborare cu 0,74%, la 10,72 lei, minimul zilei.

Astfel, actiunile distribuitorului de energie au scazut cu 2,36% in prima saptamana pe bursa, capitalizarea de piata a companiei fiind de 3,7 miliarde lei (843 milioane euro) la inchiderea de vineri.

LICHIDITATE. Electrica, la...
Citeste si: LICHIDITATE. Electrica, la cel mai ridicat nivel din ultimele doua...

Totusi, o mica parte din investitorii care au cumparat actiuni in cadrul ofertei publice initiale a Electrica sunt inca pe plus. Fata de pretul cu discount, de 10,45 lei/actiune, de care au beneficiat investitorii mici de retail care au achizitionat mai mult de 1.000 de actiuni prin oferta, cotatia de la finalul zilei de vineri ofera un randament de 2,58%.

Pretul actiunilor Electrica s-a mentinut peste pretul de listare de 11 lei pana joi, cand a coborat pentru prima data sub acest prag, intr-o piata aflata in scadere pe fondul turbulentelor declansate pe pietele vest europene de problemele aparute la banca portugheza Banco Espirito Santo.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Actiunile Electrica au crescut puternic in sedinta bursiera de marti