Actiunile Electrica (EL) au continuat sa scada in ultima parte a zilei si au inchis la 10,72 lei, minimul zilei, coborand in prima saptamana de la debutul pe bursa cu 2,36% sub pretul de listare, de 11 lei, intr-o piata care a recuperat o parte din pierderile cauzate joi de turbulentele din Europa.

Indicele de referinta BET Plus a urcat vineri cu 0,64%, in timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 actiuni, a crescut cu 0,69%. BET Plus include cele mai lichide 37 de actiuni de pe piata reglementata, cu exceptia SIF-urilor si actiunilor companiilor straine, anunta Mediafax.

Actiunile Electrica (EL) au urcat usor in prima parte a zilei, pana la un maxim de 10,85 lei, insa au intrat pe o panta descendenta cu putin timp inaintea orei 14:00, coborand in timpul dupa-amiezei pana la minimul de 10,72 lei/actiune, cea mai redusa cotatie de la listarea la bursa, care a avut loc vinerea trecuta.

Titlurile Electrica au fluctuat in ultima parte a sedintei bursiere, revenind spre inchiderea de joi, 10,8 lei, insa au inchis in coborare cu 0,74%, la 10,72 lei, minimul zilei.

Astfel, actiunile distribuitorului de energie au scazut cu 2,36% in prima saptamana pe bursa, capitalizarea de piata a companiei fiind de 3,7 miliarde lei (843 milioane euro) la inchiderea de vineri.

Totusi, o mica parte din investitorii care au cumparat actiuni in cadrul ofertei publice initiale a Electrica sunt inca pe plus. Fata de pretul cu discount, de 10,45 lei/actiune, de care au beneficiat investitorii mici de retail care au achizitionat mai mult de 1.000 de actiuni prin oferta, cotatia de la finalul zilei de vineri ofera un randament de 2,58%.

Pretul actiunilor Electrica s-a mentinut peste pretul de listare de 11 lei pana joi, cand a coborat pentru prima data sub acest prag, intr-o piata aflata in scadere pe fondul turbulentelor declansate pe pietele vest europene de problemele aparute la banca portugheza Banco Espirito Santo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri