Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis un comunicat de presa in care face o serie de precizari referitoare la declaratia de avere a presedintelui Misu Negritoiu. Cea mai importanta mentiune atentioneaza asupra faptului ca sumele nu reprezinta doar salariul primit in 2013 de fostul presedinte al ING.

„Veniturile publicate in declaratia de avere nu reprezinta numai suma salariilor lunare din anul 2013, ci toate veniturile de natura salariala (incluzand prime si sume provenite din valorificarea pachetelor de actiuni acordate ca prime in anii anteriori)”, se mentioneaza in comunicatul ASF.

In declaratia de avere se arata ca Misu Negritoiu a incasat anul trecut venituri totale de 2,27 milioane de lei (553.000 de euro) ca presedinte al ING Bank.

ASF mai precizeaza ca sumele din declaratia de avere reprezinta venituri brute (din care aproximativ o treime a reprezentat contributia la diversele bugete ale statului - impozit pe salariu, contributii de asigurari sociale si de sanatate etc).

„Suma salariilor de baza (acordate lunar) reprezinta circa o treime din suma totala aferenta anului 2013 inscrisa in declaratia de avere. Distributia celorlalte venituri de natura salariala (prime si sume provenite din valorificarea pachetelor de actiuni) nu a fost facuta in fiecare luna”, se concluzioneaza in anuntul ASF.

Citeste si:
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta
2013 ASF, numiri exclusiv...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Începe maratonul XTB Trading Masterclass - O nouă ordine economică în 2020
Setari Cookie-uri