Compania britanica HSBC Global Asset Management, cu active de aproape 440 de miliarde de dolari, a intrat pe piata din Romania pentru a furniza servicii de administrare de portofolii de investitii si de consultanta pentru investitii.

HSBC Global Asset Management a fost inscrisa la cererea autoritatilor britanice in registrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), anunta Mediafax.

ASF a fost notificata in luna iunie de autoritatile britanice pentru piata financiara referitor la intentia HSBC Global Asset Management de a presta servicii pe teritoriul Romaniei, in baza liberei circulatii a serviciilor in UE, se arata intr-un raport al institutiei.

Compania britanica va desfasura pe teritoriul Romaniei, conform notificarii din partea autoritatilor britanice, activitati de administrarea de portofolii individuale de investitii, inclusiv a celor detinute de fondurile de pensii, si activitatea de consultanta pentru investitii privind instrumentele enumerate in anexa I sectiunea C din Directiva 2004/39/CE, printre care valorile mobiliare, instrumentele pietei monetare, contracte de optiuni, la termen, swap si la termen pe rata dobanzii, precum si instrumente derivate pentru transferul riscului de credit, se arata in anuntul ASF.

De asemenea, HSBC Global Asset Management poate desfasura in Romania activitatea de pastrare si gestionare legata de titlurile de participare ale organismelor de plasament colectiv.

HSBC Global Asset Management este divizia de management de active a grupului financiar britanic HSBC.

Activele administrate de HSBC Global Asset Management totalizau 439,4 miliarde de dolari la sfarsitul lunii martie, cu afaceri semnificative in Europa, Asia-Pacific, America de Nord, America Latina si Orientul Mijlociu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri