Patru investitori, interesati sa intre in actionariatul Bancii Comerciale Carpatica si sa capitalizeze banca, au primit in urma cu cateva saptamani accesul la camera de date a institutiei de credit, iar in urmatoarea perioada vor fi initiate discutii privind modul in care se va realiza tranzactia.

Presedintele executiv al bancii, Johan Gabriels, declara in urma cu aproape trei luni ca managementul si-a propus sa gaseasca pana in luna septembrie o varianta de fuziune care sa sustina propulsarea bancii in top 10, cu pastrarea numelui, avand si sustinerea actionarului majoritar, Ilie Carabulea, in ciuda unor probleme de comunicare initiale.
"Exista interes pentru a investi in banca atat din partea unor institutii bancare locale, cat si din partea unor fonduri de investitii. Conducerea a deschis de cateva saptamani camera de date si cei interesati studiaza deja informatiile", au declarat surse bancare, citate de Mediafax.
Potrivit acestora, doi dintre cei patru investitori care au inceput deja discutiile au o puternica forta financiara si ar putea da un impuls semnificativ bancii din Sibiu.
Sursele citate au precizat ca printre investitori se afla si un mare fond de investitii din SUA.
Banca Comerciala Carpatica (BCC) este listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar ultimul pret de tranzactionare a fost de 0,0631 lei/actiune, cu aproape 1% sub cotatiile de la finalul sedintei precedente. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera depaseste cu putin 200 de milioane de lei, cu aproape 40% mai jos decat capitalul social al bancii. Valoarea nominala a unei actiuni este de 0,1 lei, iar maximul ultimelor 52 de saptamani a fost de 0,0768 lei/actiune, atins la inceputul acestui an.
.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri