Bancomat-ul numit “Robocoin ATM” se afla in Bucuresti si ofera clientilor posibilitatea sa tranzactioneze cash pentru bitcoins sau bitcoins pentru cash. De asemenea, restaurantul italian Grano, detinut de Giulio Da Sacco, a anuntat recent ca va introduce plata cu moneda virtuala in urma unui parteneriat semnat cu Bitcoin Romania.

Nu in ultimul rand, in Oradea a fost lansata platofrma BTCXchange, care a ajuns la peste 2.000 de clienti si tranzactii de 1,1 mil. euro in cele sapte luni de la deschidere, scrie Euronews.

Moneda bitcoin nu este insa reglementata, iar ASF se declara ingijorata de tranzactiile cu valuta virtuala. “Folosirea bitcoin in Romania nu este reglementata si genereaza riscuri majore pentru cei care folosesc aceasta moneda. De asemenea, riscul de frauda nu trebuie exclus”, spun reprezentanti Autoritatii de Supraveghere Financiara.

ASF mentioneaza ca industria bitcoin ar trebui sa aiba “o importanta economica semnificativa in Romania” pentru a fi reglementata, Autoritatea urmand sa aplice orice reglementari UE cu privire la moneda virtuala.

Citeste si:

Bancile din Uniunea Europeana au fost sfatuite sa evite tranzactiile cu monedele virtuale, precum bitcoin, pana la introducerea unui sistem de reguli care sa impiedice abuzurile, potrivit Autoritatii Bancare Europene (ABE).

Agentia a cerut UE sa dezvolte sisteme de siguranta pentru platformele de tranzactionare si sa infiinteze organisme care sa supravegheze toate monedele virtuale pentru a oferi siguranta ca acestea nu sunt manipulate

Foto: Golden Bitcoins / Shutterstock