Propunerile au fost introduse pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor de catre Fondul Proprietatea, care detine 9,73% din actiunile companiei. Ministerul Economiei controleaza o participatie de 81,3% din actiunile Nuclearelectrica.

Actionarii Romgaz au respins, miercuri, propuneri similare, introduse insa pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor chiar de catre stat, reprezentat prin Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, si de Fondul Proprietatea, care are 10% din actiunile companiei. Ministerul Economiei are o participatie de 70% la Romgaz.

Remuneratiile suplimentare variabile au fost respinse dupa ce ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a informat saptamana trecuta ca Departamentul pentru Energie nu este de acord cu acordarea de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz si Nuclearelectrica, ai caror sefi au venituri "suficiente pentru momentul actual".

In plus, ministrul a respins si cresterea indemnizatiilor membrilor AGA Hidroelectrica.

Care sunt actiunile dupa care...
Citeste si: Care sunt actiunile preferate de cei mai mari investitori de pe bursa

Actiunile Nuclearelectrica se aflau in scadere cu 0,8% vineri in primele ore de tranzactii, pe o piata in declin cu 0,5%.