Raiffaisen si City Group, managerii pentru stabilizarea actiunilor Electrica, au cumparat in perioada in care au intervenit pentru consolidarea pretului titluri reprezentant 2% din numarul total de actiuni al companiei, valoarea estimata la cotatia de listare fiind de circa 75,8 milioane lei.

Raiffeisen si Citigroup si Citigroup au avut la dispozitie fonduri de 92,6 milioane de lei, din suma totala de aproape 2 miliarde de lei atrasa de Electrica prin cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata pe piata romaneasca. Electrica a fost listata concomitent la Londra prin intermediul certificatelor globale de depozit (GDR).

Cei doi manageri au cheltuit o suma mai redusa de 75,8 milioane de lei, intrucat interventiile au fost facute, in principal, la preturi mai mici fata de valoarea de listare. Actiunile Electrica au inregistrat cea mai scazuta cotatie de pana acum pe parcursul sedintei din 14 iulie, de 10,72 lei/actiune, informeaza Mediafax.

Raiffeisen, manager pentru bursa de la Bucuresti, si Citigroup, pentru piata de la Londra, au derulat tranzactii pentru sustinerea pretului in intervalul 8 iulie - 22 iulie. Perioada de stabilizare a actiunilor distribuitorului de electricitate a inceput la 4 iulie si s-a incheiat la 1 august.

In acest interval, Raiffeisen a cumparat 5,2 milioane de actiuni (in valoare de 57,2 milioane de lei la pretul de listare) pe bursa de la Bucuresti, iar Citigrooup 421.000 de GDR-uri (in valoare de 5,75 milioane dolari - 18,58 milioane lei la pretul de listare) la Londra. Pretul din oferta al actiunilor s-a situat la 11 lei/titlu, iar cel al GDR-urilor la 13,66 dolari/unitate.

Citeste si:
Electrica a obtinut rating de la Fitch pentru a se imprumuta mai usor
Electrica obtine stampila de...

Pe bursa de la Bucuresti, Raiffeisen a derulat tranzactii de stabilizare in intervalul de pret de 10,75 lei - 11 lei, in timp ce la Londra operatiunile au variat intre 13,25 dolari si 13,66 dolari. Titlurile si GDR-urile cumparate in procesul de stabilizare vor fi transferate de cei doi manageri companiei Electrica, care le va anula.

In jurul orei 13:00, Electrica se afla in crestrere cu 0,3% pe bursa, la 10,94 lei/actiune. Actiunile Electrica au inchis in scadere cu 0,8%, la 10,91 lei/titlu sedinta de vineri, la finalul careia au iesit din perioada de stabilizare a pretului. Actiunile distribuitorul de electricitate au scazut si joi, dar au inchis sedinta la 11 lei, dupa ce au crescut miercuri cu 0,82%, la 11,01 lei/actiune, peste pragul de listare pentru prima data incepand din 9 iulie.

Electrica a debutat pe bursa pe 4 iulie, dupa cea mai mare oferta publica derulata vreodata pe piata romaneasca, prin care compania a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro) transferand catre investitorii privati participatia majoritara. Oferta publica inițiala a Electrica a fost intermediata de Raiffeisen Bank SA, Citigroup Global Markets Limited, Societe Generale, BRD și Swiss Capital.

Citeste si:
Revolut lanseaza serviciul prin care poti cumpara actiuni
Revolut lanseaza serviciul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Electrica SA vrea sa-si aprobe beneficii financiare ENORME