Dafora decoleaza pe bursa dupa ce anunta vanzari de active

Actionarii companiei de foraj petrolier si constructii Dafora Medias (DAFR) au aprobat vanzarea unor active care nu tin de activitatea de baza in valoare de 29,82 mil. lei (6,7 mil. euro). La scurt timp dupa anunt, actiunile companiei au crescut cu 3,3% pe Bursa de Valori Bucuresti, a doua cea mai buna evolutie inregistrata marti in piata.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a mai aprobat continuare activitatii companiei, dupa ce activul net a scazut la mai puțin de jumatate din valoarea capitalului social subscris, fiind de minus 50,9 milioane de lei. Capitalul social al companiei este de 100,2 milioane de lei.

Dafora a incheiat 2013 cu pierderi de 145,6 mil. lei, cu mult peste cele de 22 mil. lei din 2012.

Compania a anuntat la finalul anului trecut ca si-a restructurat toate contractele de credit si de leasing, prin diminuarea obligatiilor de plata lunare pentru o perioada de un an, concomitent cu asumarea adoptarii unor masuri de restructurare financiara.

Principalul actionar al Dafora este omul de afaceri Gheorghe Calburean, cu o participatie de 49,9% din companie. Alte 13,9% din actiuni sunt controlate de Foraj Sonde Craiova. La jumatatea zilei de marti, titlurile DAFR se tranzactionau la un pret de 0,0247 lei/unitate (+3,3%), compania fiind astfel evaluata la 24,7 mil. lei.

Citeste si:
In proces de reorganizare, Dafora isi mareste afacerile cu 50%
In proces de reorganizare,...

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri