Actionarii companiei Electrica (EL), privatizata prin cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata pe piata romaneasca, vor numi la sfarsitul lunii septembrie un nou Consiliu de Administratie.

Propunerile de candidati pentru ocuparea posturilor de administratori trebuie transmise pana la data de 20 septembrie, se arata in convocatorul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, programata pentru data de 22 septembrie. Consiliul de Administratie al companiei este condus in prezent de Marius Eugen Untescu - director in cadrul Ministerului Economiei. Ceilalti membri sunt Ioan Rosca - director general al Electrica, Constantin Dinescu, Nicolae Plesa si Rares Ioan Popescu - consilier al ministrului delegat pentru Energie.

Electrica a debutat pe bursa pe 4 iulie, dupa cea mai mare oferta publica derulata vreodata pe piata romaneasca, prin care compania a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro) transferand catre investitorii privati participatia majoritara.

Compania a fost listata concomitent la Londra prin intermediul certificatelor globale de depozit. Titlurile distribuitorului de electricitate au iesit incepand de luni din perioada de stabilizare, in care unii brokeri din consortiul care a intermediat listarea au intervenit in piata cumparand actiuni sau certificate globale de depozit cu o parte din banii atrasi in oferta, pentru a opri scaderea pretului.

Actiunile Electrica au continuat marti evolutia pozitiva din ziua precedenta si se aflau in jurul orei 12:00 in crestere cu 0,5% , la 11,03 lei, usor peste pretul de 11 lei la care s-au listat pe bursa in urma cu aproximativ o luna. Electrica a terminat sedinta de luni cu un avans de 0,6%, la 10,98 lei.

Citeste si:
Actionarii Fondul Proprietatea au reinnoit mandatul Franklin Templeton
Actionarii Fondul...

Statul mai detine, prin Ministerul Economiei, circa 48,8% din actiunile Electrica, in timp ce un alt actionar semnificativ este BERD cu 8,65%. Restul actiunilor sunt impartite intre persoane fizice si juridice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Electrica a obtinut rating de la Fitch pentru a se imprumuta mai usor