Investitorii care vor miza pe DAX, principalul indice al bursei germane, se pot astepta la o revenire de 50% in urmatorul an, dupa ce piata din Frankfurt a atins recent noi minime.

Pe Bursa de Valori Bucuresti, indicele DAX este activul suport pentru cele mai tranzactionate produse structurate.

Estimarea ii apartine unui analist citat de CNBC, care isi bazeaza teoria pe faptul ca indicele a cazut cu 9% de la maximul intra-day de 10.050 puncte atins pe 20 iunie, iar in prezent este subevaluat. DAX era deja in urcare la inceputul zilei de luni, castigand 1%, pana la 9.099 puncte.

“Cred sincer ca daca cumperi DAX la minimul din a doua jumatate din 2014, iar apoi vinzi la maximul de anul viitor, diferenta va fi de 50%”, a declarat Beat Wittmann, CEO al TCMG Asset Management, un administrator de investitii controlat de Raiffeisen Elvetia.

Citeste si:
Seful OMV se asteapta la incetinirea cererii globale de titei
Seful OMV se asteapta la...

“Cumpara DAX in urmatoarele doua luni, pastreaza investitia si vei avea de castigat deoarece Germania este puternic corelata la economia globala, despre care sunt foarte optimist”, a mai adaugat Beat Wittmann.

Actiunile nemtesti au fost lovite recent dupa publicarea unei serii de date macroeconomice care au indicat o incetinire a economiei. De asemenea, tensiunile geopolitice din Europa sunt la cote ridicate dupa ce oficialii rusi au declarat ca vor interzice sau vor limita importurile de produse agroalimentare din tarile care au adoptat sanctiuni economice impotriva ei.

Sursa grafic: Bloomberg

Citeste si:
Presedintele german le cere iertare polonezilor la 80 de ani de la WW2
80 de ani de la debutul celui...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Peste jumatate dintre germani considera ca democratia este in pericol