Omul de afaceri si fostul arbitru de fotbal Constantin Fratila a fost revocat luni din Consiliul de Supraveghere (CS) al SIF Transilvania, cu 93% din voturi in AGA, iar toate propunerile acestuia au fost respinse, inclusiv modificarea actelor constitutionale ale SIF si cererea de revocare a CS.

"Astazi s-au derulat la SIF Transilvania Adunarea Generala Ordinara si Adunarea Generala Extraordinara a actionarilor, la cererea grupului Fratila. In AGA au fost respinse actiunile propuse de Fratila, printre care pornirrea actiunii de raspundere impotriva mea si revocarea CS si alegerea unui nou consiliu", a confirmat pentru Mihai Fercala, presedinte al Directoratului si directorul general al SIF Transilvania, citat de Mediafax.

El a adaugat ca actionarii au hotarat cu 93% din voturi revocarea lui Constantin Fratila din functia de membru al Consiliului de Supraveghere. Fercala a mentionat ca AGEA a respins si o alta propunere a lui Fratila, respectiv aceea de modificare a actelor constitutive ale SIF Transilvania.

"Totul a ramas nemodificat, doar ca domnul Fratila nu mai este in Consiliul de Supraveghere si a ramas simplu actionar", a mai spus Mihai Fercala.

Opt persoane si-au depus candidatura pentru Consiliul de Supraveghere (CS) al SIF Transilvania (SIF3) inainte de AGA, alaturi de cei sapte membri ai CS actual candidand si Gabriela Alexe, o apropiata a omului de afaceri Constantin Fratila, aflat intr-o disputa cu conducerea societatii.

Citeste si:
Rata dobanzii de politica monetara ramane la nivelul de 2,50% pe an
Consiliul de Administratie al...

Fratila este implicat inca din 2011 intr-o disputa cu mai multe persoane din conducerea SIF Transilvania.

Revocarea CS si alegerea unui nou Consiliu a fost introdusa pe ordinea de zi a AGA de luni de catre Fratila, care a cerut, totodata, tragerea la raspundere a directorului general al SIF Transilvania, Mihai Fercala. Un grup de actionari a propus, pe ordinea de zi a aceeasi AGA, revocarea lui Fratila din CS.

Tot la solicitarea fostului arbitru a fost convocata, pentru aceeasi data, si AGEA SIF Transilvania, Fratila cerand reducerea remuneratiilor si bonusurilor pentru conducerea companiei.

Citeste si:
Fratila ramane fara autorizatie la SIF3, din cauza ca are dosar penal
ASF ii retrage autorizatia...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF Transilvania trece la sistemul dualist de conducere