Romgaz (SNG), cel mai mare producator de gaze din Romania, a platit in primul semestru o taxa pe constructii speciale in valoare totala de 45,2 mil. lei (10,1 mil. euro). Compania urmeaza sa plateasca o a doua transa din acest impozit in luna septembrie.

Este pentru prima data cand o companie afectata de asa-zisa “taxa pe stalp” anunta oficial cuantumul platit catre statul roman.

Suma de 45,2 mil. lei reprezinta 7,2% din profitul net din primul semestru. Romgaz a anuntat un rezultat net de 622,3 mil. lei in intervalul ianuarie – iunie 2014, cu 40% mai mult decat cifra inregistrata in perioada similara de anul trecut. De asemenea, afacerile Romgaz au urcat cu 33% in S1, pana la 2,53 mld. lei.

Termenul de declarare a impozitului pe constructii datorat pentru anul 2014 a fost 26 mai, zi in care trebuia platita si prima rata in contul acestui impozit, urmand ca a doua rata sa fie scadenta in 25 septembrie 2014.

Mai multe companii listate pe Bursa sunt afectate de aceasta taxa, printre acestea aflandu-se Petrom, Transelectrica, Transgaz si Nuclearelectrica.

Citeste si:
Romgaz cumpara 20% din producatorul grec Gastrade
Romgaz plateste 12,5 mil....

Cititi mai mult despre acest subiect in articolul Companiile listate platesc "taxe pe stalp" de 570 mil. lei. Cat de afectate au fost actiunile lor?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Revolut si-a marit incasarile cu 354%, insa pierderile s-au dublat