Rompetrol Well Services (PTR), divizia de servicii petroliere la sonda a KMG International, a inregistrat in primul semestru afaceri in scadere cu 25,5%, de la 58 milioane de lei in primele sase luni ale anului trecut la 43,2 milioane de lei (9,68 milioane de euro) in aceeasi perioada din 2014.

Profitul net a scazut de peste doua ori in intervalul analizat, de la 16,14 milioane de lei in primele sase luni ale anului trecut la 7,17 milioane de lei (1,6 milioane de euro), se arata in raportul transmis, miercuri, de companie Bursei de Valori Bucuresti.

Castigul pentru prima jumatate a anului a scazut "in conditiile unui mediu economic nefavorabil caracterizat de volatilitatea pretului titeiului si modificari ale reglementarilor privind acordarea autorizatiilor pentru constructii petroliere", se arata in raport.

KMG International, denumirea actuala a grupului Rompetrol, controleaza 73% din capitalul Rompetrol Well Services. Grupul este detinut de compania petroliera de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan.

La cea mai recenta cotatie, de 0,549 lei/actiune in inchiderea sedintei de marti, Rompetrol Well Services are o capitalizare de 152,73 milioane de lei (34,4 milioane de euro).

Citeste si:
Un fond de investitii din Luxemburg a preluat 5,7% din actiunile...
Un fond de investitii din...

(Sumele in euro pentru cifra de afaceri si profit au fost calculate la cursul mediu BNR de 4,4645 lei/euro din primele sase luni ale anului)


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Actiunile romanesti care dau palpitatii investitorilor