Dafora Medias (DAFR), controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a atins dupa prima jumatate a anului un profit net de aproape 5 milioane lei (1,09 milioane euro), de la o pierdere de 10,11 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut, si afaceri in crestere cu 28%, la 116 milioane lei.

Compania a avut in primele sase luni din anul trecut o cifra de afaceri de 90,54 milioane lei. Totodata, in primul trimestru din 2014 a consemnat un profit net de 1,75 milioane lei, fata de o pierdere de 3,5 milioane lei in intervalul similar din 2013, scrie Mediafax.

Veniturile totale au urcat cu 5,8%, la 121,9 milioane lei, iar cheltuielile s-au redus cu 6,6%, la 117 milioane lei, se arata in raportul semestrial al firmei publicat joi de Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Totodata, Dafora a raportat venituri din exploatare de 117,16 milioane lei, cu 7,8% mai mari, si cheltuieli de exploatare mai mici cu 3,5%, de 110,2 milioane lei.

Compania executa servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrari de probe productie si workover, dar si servicii de mentenanta si transport pentru echipamentele de foraj.

Calburean controleaza 49,96% din actiunile Dafora. Alti actionari cumuleaza 36,11% din capitalul companiei, iar firma Foraj Sonde Craiova, detinuta de oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu, are 13,92% din titluri.

Actiunile Dafora, listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, au incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri la pretul de 0,232 lei, in scadere cu 0,85% fata de referinta. La acest pret, capitalizarea companiei se ridica la 23,25 milioane lei (aproximativ 5,24 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri