Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, si BET - Plus (cele mai lichide 37 de titluri cu exceptia SIF si a actiunilor straine) au crescut cu cate 0,41%, iar indicele BET-NG, al companiilor din energie a avut cel mai mare avans, de 0,6%.

Actiunile Electrica au inchis la maximul istoric si s-au plasat cu 1,61% peste inchiderea precedenta. Operatiunile realizate miercuri cu actiunile Electrica au cumulat aproape 7 milioane lei.

Si alte companii din sectorul energetic au avut cresteri in sedinta de miercuri. Actiunile Transgaz au urcat cu 1,14%), Transelectrica cu 2,14%, Conpet cu 3,9%. Pentru Transgaz s-au operat transferuri de 1,35 milioane lei, iar Romgaz a cumulat transferuri de 1,14 milioane lei. Titlurile Romgaz au crescut cu 0,11%.

Citeste si:

Cea de-a doua lichiditate din piata a fost obtinuta de Fondul Proprietatea, pentru care s-au realizat operatiuni de 4,8 milioane lei. Pretul a atins un nou maxim istoric de 0,8885 lei/actiune, iar la inchidere o actiune FP era tranzactionata pentru 0,8845 lei, cu 0,5% peste sedinta precedenta.

Societatile de investisii financiare (SIF) au fost neglijate de investitori in sedinta de miercuri, niciuna dintre cele cinci companii nereusind sa treaca de un rulaj de 500.000 de lei. Indicele BET - FI, care cuprinde si Fondul Proprietatea, a inchis pe verde, cu un plus de 0,35%, cel mai mic avans dintre indici.

Valoarea operatiunilor bursiere in sedinta de miercuri a totalizat 25,2 milioane de lei.