Fostul arbitru de fotbal Constantin Fratila, actionar al COMCM Constanta (CMCM), i-a interzis duminica reprezentantului desemnat al SIF Transilvania (SIF3), actionar majoritar al CMCM, sa patrunda in cantina producatorului de betoane, unde era programata sa aiba loc Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor.

“Impiedicarea patrunderii in interiorul ‘Imobilului Cantina’ s-a facut de 7-8 agenti de paza, coordonati la fata locului de dl. Fratila Constantin; acestia au precizat ca au primit dispozitie in acest sens din partea domnului Fratila Constantin”, se mentioneaza intr-un raport al SIF Transilvania.

Oficialii SIF Transilvania spun ca in aceste conditii reprezentantul SIF3 si un actionar persoana fizica, insotiti de un notar public, au derulat sedinta AGOA in incinta COMCM Constanta.

“Prin prezenta a 56,72477% din capitalul social al COMCM Constanta , sedinta AGOA s-a desfasurat cu indeplinirea conditiilor legale si statutare la data primei convocari, fiind astfel ales un nou consiliu de administratie”, mai spun oficialii societatii de investitii financiare.

Conflictul dintre Constantin Fratila si SIF Transilvania a explodat in aceasta vara, cand actionarii SIF3 l-au revocat pe Constantin Fratila din functia de membru al Consiliului de Supraveghere. Fostul arbitru detine aproape 4% din SIF Transilvania.

COMCM spune ca Adunarea Actionarilor nu a avut loc. Radu Toia: Daca fac alta AGA, o vom contesta in instanta

Anterior, SIF Transilvania a propus revocarea actualilor membri ai consiliului de administratie si alegerea unora noi pentru un mandat de patru ani.

Situatia este insa departe de a fi clarificata, avand in vedere faptul ca si COMCM Constanta a emis luni un raport pe Bursa de Valori Bucuresti in care anunta ca AGOA nu a avut de fapt cvorum, la sedinta de duminica fiind prezenti actionari reprezentand doar 41,7% din numarul total al drepturilor de vot.

Din moment ce nu ne-au primit la AGA, normal ca din punctul lor de vedere nu a existat cvorum. Daca astazi (n.red. luni) COMCM va sustine o noua AGOA, aceasta nu va fi legala si o vom contesta in instanta - Radu Toia, SIF Transilvania

“Din moment ce nu ne-au primit la AGA, normal ca din punctul lor de vedere nu a existat cvorum. Noi am sustinut insa adevarata Adunare a Actionarilor, s-a redactat procesul verbal si urmeaza sa fie trimis la Registrul Comertului. Daca astazi (n.red. luni) COMCM va sustine o noua AGOA, aceasta nu va fi legala si o vom contesta in instanta. Noi am ales deja noul Consiliu de Administratieal COMCM format din cinci persoane angjate in cadrul SIF Transilvania”, a declarat Radu Toia, director general adjunct al SIF Transilvania.

SIF3 a solicitat autoritatilor sa ia toate masurile care se impun in vederea respectarii drepturilor actionarilor COMCM si “stoparii abuzurilor vechiului consiliu de administratie al societatii”. Constantin Fratila controleaza direct si indirect 31,6% din actiunile COMCM, in vreme ce un pachet de 56,7% din titluri se afla in posesia SIF Transilvania. Constantin Fratila nu au putut fi contactat pentru comentarii.

Actiunile COMCM sunt suspendate de la tranzactionare pe Bursa. Potrivit celor mai recente cotatii, compania are o capitalizare de 41,5 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri