Romania are un necesar de investitii in sectorul energetic de 4-5 mld. euro/an in urmatorul deceniu, iar societatile de stat ar putea sa furnizeze jumatate din aceasta suma, spune Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie. In urma acestor investitii, Romania ar urma sa ajunga in 2020 a doua tara din Uniunea Europeana, alaturi de Danemarca, 100% independenta energetic.

“Discutam cu un consiler al domnului Herman van Rompuy (n.red. presedintele Consiliului European) care spunea ca daca ar fi sa se faca un campionat european de anuntat proiecte in energie, Romania s-ar lupta cu Bulgaria pentru primul loc. In total avem nevoie de investitii in energie de 40-50 mld. euro in urmatorii zece ani”, a declarat Razvan Nicolescu, in cadrul unei conferinte de presa organizata de Bursa.

Acesta a mai adaugat ca in urma listarii pe Bursa de Valori Bucuresti, companiile Electrica, Romgaz si Nuclearelectrica au programat investitii anuale de 1,3 mld. euro. “Potentialul de investitii al acestor societati este de 2 mld. euro anual si cred ca il putem atinge daca vom creste rentabilitatea si eficienta lor”.

Investitiile mentionate de Razvan Nicolescu vizeaza atat productia de electricitate cat si modernizarile retelelor de distributie si transport, investitiile de mediu, dar si investitiile in noi zacaminte de petrol si gaze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri