Dan Paul: Ar trebui sa publicam salariul domnului Ludwik Sobolewski. Maine as vrea sa vad si organigrama Bursei la intrare

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar trebui sa publice la intrarea in sediul companiei organigrama oficiala si explicatii privind schimbarile de personal, considera Dan Paul, vicepresedintele BVB si presedintele Asociatiei Brokerilor. Acesta a cerut si publicarea salariului incasat de Ludwik Sobolewski, CEO-ul Bursei de la Bucuresti, starnind surprinderea si zambetele celor prezenti.

“In primul rand vreau sa spun ca vorbesc ca presedinte al Asociatiei Brokerilor, nu ca vicepresedinte al BVB. De cand am schimbat directorul general al BVB am constatat ca au venit vreo doi polonezi in cadrul companiei si cativa ziaristi; sunt aici in sala, nu am nimic cu ei, dar nu cred ca au ce cauta la BVB. Ar fi bine ca de maine Bursa sa dea exemplu de transparenta si sa publice la intrare organigrama companiei si sa explice schimbarile de personal, asa cum am vazut in trecut la o companie romaneasca listata. De asemenea, ar trebui sa publicam si salariul domnului director Sobolewski”, a declarat Dan Paul, in cadrul unei conferinte organizata de Bursa.

De cand am schimbat directorul general al BVB am constatat ca au venit vreo doi polonezi in cadrul companiei si cativa ziaristi; sunt aici in sala, nu am nimic cu ei, dar nu cred ca au ce cauta la BVB. (...) Ar trebui sa publicam si salariul domnului director Sobolewski - Dan Paul, presedinte Asociatia Brokerilor, vicepresedinte BVB

Dan Paul si-a explicat reactia afirmand ca in acest fel Bursa de Valori Bucuresti ar trebui sa devina un exemplu de transparenta pentru celelalte companii listate, acuzate uneori ca nu aplica principiile de guvernanta corporativa.

Polonezul Ludwik Sobolewski a devenit oficial directorul general al BVB pe 21 august 2013, inlocuinndu-l pe Victor Cionga. Salariul noului CEO a fost adesea adus in discutie de criticii numirii polonezului, chiar daca acesta nu a fost niciodata cunoscut oficial. Potrivit unor surse din piata, Ludwik Sobolewski ar avea bonusuri si un salariu similar celui pe care il primea ca director al Bursei din Varsovia (venituri de cca 25.000 euro/luna).

Citeste si:
Sobolewski: Responsabilitatea pietei nu este doar sarcina BVB
Ludwik Sobolewski: In afara...

“Asta ar inseamna o adevarata guvernanta corporativa; BVB sa dea propriul exemplu. In Romania suferim de ipocrizia proiectelor si uitam de ipocrizia lucrurilor”, a concluzionat presedintele Asociatiei Brokerilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri