Mihai Pop, consultant Ernst & Young Romania, crede ca un IPO privat va fi facut, dupa foarte multi ani de "seceta" in 2015. Estimarea a fost facuta in cadrul emisiunii WALL-STREET 360, un proiect inedit de analiza a celor mai importante sectoare de business din Romania.

Intrebat despreproiectul initiat de Bursa de Valori Bucuresti si Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), al carei scop este educarea antreprenorilor din industria IT, Mihai Pop a precizat ca acest program se adreseaza unei piete mici cu proiecte mici, care le da insa sansa antreprenorilor sa se capitalizeze. Acesta se arata optimist cu privire la evolutia mediului de afaceri si a investitiilor in companii tinere.

"Mi-e greu sa cred ca vom avea un IPO (n.r. initial public offering) privat anul acesta, insa estimez ca se va intampla in prima parte a anului viitor", afirma Mihai Pop.

Dragos Anastasiu, presedintele grupului Eurolines, arata ca Bursa reprezinta o varianta pentru antreprenorii romani, mentionand insa ca Eurolines nu a avut nevoie de infuzie de capital si nici nu a fost necesara o vanzare.

Un moment de cotitura pentru mediul de afaceri romanesc, sustin cei doi antreprenori, ar fi fost succesul companiei AdePlast de a se alatura industriei constructiilor din Orientul Mijlociu.

Ultima data cand grupul de firme Eurolines a fost tatonat pe tema listarii la Bursa a fost acum trei luni, prin intermediul societatii de administrare a investitiilor Certinvest, arata presedintele companiei.

Una dintre problemele cu care se confrunta mediul antreprenorial din Romania in relatia cu Bursa este legata de transparenta, sustine Dragos Anastasiu, care arata ca multe companii au probleme legate de transparenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri