Fondul Proprietatea (FP) a primit avizul ASF pentru anularea a 1,1 miliarde de actiuni proprii cumparate in cadrul celui de-al doilea program de rascumparare si va initia in urmatoarele zile al patrulea program de achizitie de titluri proprii, aprobat inca din aprilie de actionari., scrie Mediafax.

"In ceea ce priveste cel de-al patrulea program de rascumparare aprobat prin Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Fondului din aprilie 2014, administratorul Fondului doreste sa informeze actionarii si investitorii ca acesta va fi initiat in urmatoarele zile si ca administratorul Fondului va informa in mod corespunzator actionarii", se arata intr-un anunt transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actiunile Fondul Proprietatea au inchis luni in crestere cu 0,3%, la 0,9360 lei/unitate, dar raman sub maximul de 0,9480 lei/unitate atins pe parcursul sedintei din 17 septembrie. Anterior deciziei ASF, pachetul de 1,1 miliarde de actiuni preluat prin al doilea program de rascumparare, derulat anul trecut, reprezenta 8,12% din capitalul Fondului.

"Reducerea capitalului social este efectiva incepand cu 26 septembrie 2014. In acest sens, incepand cu 26 septembrie 2014, noua valoare a capitalului social subscris al Fondului este de 11.815.279.886,85 lei, fiind impartit in 12.437.136.723 actiuni cu o valoare nominala de 0,95 lei/actiune. Valoarea capitalului social varsat este de 11.469.656.813,90 lei, fiind impartit in 12.073.322.962 actiuni, avand o valoare nominala de 0,95 lei/actiune", se arata in raport.

Actionarii Fondul Proprietatea au aprobat saptamana trecuta reducerea capitalului social subscris ca urmare a anularii unui numar de 252.858.056 actiuni proprii dobandite de catre societate in cadrul celui de-al treilea program de achizitie de titluri proprii, in perioada martie 2014 - iulie 2014.

Citeste si:
[Infografic] Cifrele Bursei de Valori Bucuresti in 2019
Infografic Cifrele Bursei...

In luna aprilie, actionarii au aprobat al patrulea program de rascumparare, care vizeaza 990.855.616 de titluri sau 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevanta, aplicandu-se valoarea cea mai mica dintre cele doua. Pachetul de actiuni reprezinta 7,97% din capital, calculat ulterior implementarii reducerii de capital avizata de ASF.

Al patrulea program nu putea incepe decat dupa ce intra in vigoare reducerea de capital social aferenta celui de-al doilea program de rascumparare.

Fondul, care nu poate detine in niciun moment mai mult de 10% din actiunile proprii, avea nevoie de avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara privind anularea actiunilor preluate in al doilea program, pentru a putea face din nou achizitii fara sa treaca de acest prag.

Anterior deciziei ASF, Fondul Proprietatea detinea actiunile cumparate prin programele al doilea si al treilea, insumand circa 1,35 miliarde de actiuni, echivalentul a 10% din capital. Dupa primirea avizului, compania mai detine actiuni proprii reprezentand 2% din numarul total de actiuni dupa operarea hotararii ASF, preluate prin al treilea program.

Citeste si:
Fondul Proprietatea rascumpara actiuni la un pret cu 10% peste piata
Fondul Proprietatea...

Totodata, Fondul Proprietatea a anuntat joi ca va cere in noiembrie acordul actionarilor pentru a derula cel de-al cincilea program de rascumparare de actiuni, care va incepe dupa incheierea celei de-a patra runde de achizitii si va viza un numar de actiuni echivalent cu 1,83% din capitalul companiei dupa avizul ASF.

Rascumpararea de actiuni se va face la un pret intre un minim de 0,2 lei/actiune si un maxim de 2 lei/actiune. Programele de rascumparare de actiuni proprii fac parte din strategia Fondului Proprietatea de a reduce discountul dintre valoarea activului net si pretul actiunilor, in prezent la 26%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
ASF trimite CertAsig în insolvență. Ce se întâmplă cu contractele de asigurare
Setari Cookie-uri