"Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic si societate de administrare a investitiilor Fondul Proprietatea, doreste sa informeze actionarii ca cel de-al patrulea program de rascumparare va incepe in 1 octombrie 2014", se arata intr-un anunt transmis de Fond Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Limitele de pret pentru achizitionarea actunilor in cadrul celui de-al patrulea program de rascumparare sunt de minim 0,2 lei/actiune si maxim 2 lei/actiune. Programul de rascumparare poate fi desfasurat pana la data de 27 noiembrie 2015. Actiunile achizitionate in cadrul programului de rascumparare vor fi anulate.

Cel de-al patrulea program, aprobat in aprilie de actionari, vizeaza un numar de maxim 990.855.616 actiuni, reprezentand 7,97% din capital. Fondul Proprietatea a selectat SSIF Raiffeisen Capital & Investment pentru furnizarea de servicii in cadrul celui de-al patrulea program de rascumparare.

Totodata, administratorul Fondului va lua in considerare o oferta publica de cumparare pentru accelerarea finalizarii celui de al patrulea program de rascumparare. Fondul Proprietatea a anuntat, luni, dupa inchiderea pietei, ca a primit avizul ASF pentru anularea a 1,1 miliarde de actiuni proprii cumparate in cadrul celui de-al doilea program de rascumparare si ca va initia in urmatoarele zile al patrulea program de achizitie de titluri.

Anterior deciziei ASF, pachetul de 1,1 miliarde de actiuni preluat prin al doilea program de rascumparare, derulat anul trecut, reprezenta 8,12% din capitalul Fondului. Societatea nu poate detine mai mult de 10% din actiunile proprii si avea nevoie de decizia ASF pentru putea incepe achizitiile prin programul al patrulea.

Citeste si:

Actionarii Fondul Proprietatea au aprobat saptamana trecuta reducerea capitalului social subscris ca urmare a anularii unui numar de 252.858.056 actiuni proprii dobandite de catre societate in cadrul celui de-al treilea program de achizitie de titluri proprii, in perioada martie 2014 - iulie 2014.

Anterior avizului ASF, Fondul Proprietatea detinea actiunile cumparate prin programele al doilea si al treilea, insumand circa 1,35 miliarde de actiuni, echivalentul a 10% din capital. Dupa primirea avizului, compania mai detine actiuni proprii reprezentand 2% din numarul total de actiuni dupa operarea hotararii ASF, preluate prin al treilea program.

Totodata, Fondul Proprietatea a anuntat joi ca va cere in noiembrie acordul actionarilor pentru a derula cel de-al cincilea program de rascumparare de actiuni, care va incepe dupa incheierea celei de-a patra runde de achizitii. Programele de rascumparare de actiuni proprii fac parte din strategia Fondului Proprietatea de a reduce discountul dintre valoarea activului net si pretul actiunilor.

Actiunile Fondul Proprietatea au inchis marti in urcare cu 1,4%, la 0,9490 lei/unitate, dar au atins in prima ora de tranzactii un nou maxim, la 0,9550 lei/unitate. La cotatia de la sfarsitul sedintei, discountul dintre valoarea activului net si pretul pe actiune se situeaza la aproape 25%.