Fondul Proprietatea (FP) va incepe de miercuri sa rascumpere actiuni in cadrul celui de-al patrulea program de achizitii de titluri proprii, aprobat de actionari in aprilie, dupa ce a primit avizul ASF pentru anularea unui pachet de titluri preluate intr-o runda anterioara de achizitii.

"Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitate de administrator unic si societate de administrare a investitiilor Fondul Proprietatea, doreste sa informeze actionarii ca cel de-al patrulea program de rascumparare va incepe in 1 octombrie 2014", se arata intr-un anunt transmis de Fond Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Limitele de pret pentru achizitionarea actunilor in cadrul celui de-al patrulea program de rascumparare sunt de minim 0,2 lei/actiune si maxim 2 lei/actiune. Programul de rascumparare poate fi desfasurat pana la data de 27 noiembrie 2015. Actiunile achizitionate in cadrul programului de rascumparare vor fi anulate.

Cel de-al patrulea program, aprobat in aprilie de actionari, vizeaza un numar de maxim 990.855.616 actiuni, reprezentand 7,97% din capital. Fondul Proprietatea a selectat SSIF Raiffeisen Capital & Investment pentru furnizarea de servicii in cadrul celui de-al patrulea program de rascumparare.

Totodata, administratorul Fondului va lua in considerare o oferta publica de cumparare pentru accelerarea finalizarii celui de al patrulea program de rascumparare. Fondul Proprietatea a anuntat, luni, dupa inchiderea pietei, ca a primit avizul ASF pentru anularea a 1,1 miliarde de actiuni proprii cumparate in cadrul celui de-al doilea program de rascumparare si ca va initia in urmatoarele zile al patrulea program de achizitie de titluri.

Citeste si:
Hidroelectrica mai face un pas spre bursa: compania selecteaza...
Hidroelectrica mai face un...

Anterior deciziei ASF, pachetul de 1,1 miliarde de actiuni preluat prin al doilea program de rascumparare, derulat anul trecut, reprezenta 8,12% din capitalul Fondului. Societatea nu poate detine mai mult de 10% din actiunile proprii si avea nevoie de decizia ASF pentru putea incepe achizitiile prin programul al patrulea.

Actionarii Fondul Proprietatea au aprobat saptamana trecuta reducerea capitalului social subscris ca urmare a anularii unui numar de 252.858.056 actiuni proprii dobandite de catre societate in cadrul celui de-al treilea program de achizitie de titluri proprii, in perioada martie 2014 - iulie 2014.

Anterior avizului ASF, Fondul Proprietatea detinea actiunile cumparate prin programele al doilea si al treilea, insumand circa 1,35 miliarde de actiuni, echivalentul a 10% din capital. Dupa primirea avizului, compania mai detine actiuni proprii reprezentand 2% din numarul total de actiuni dupa operarea hotararii ASF, preluate prin al treilea program.

Totodata, Fondul Proprietatea a anuntat joi ca va cere in noiembrie acordul actionarilor pentru a derula cel de-al cincilea program de rascumparare de actiuni, care va incepe dupa incheierea celei de-a patra runde de achizitii. Programele de rascumparare de actiuni proprii fac parte din strategia Fondului Proprietatea de a reduce discountul dintre valoarea activului net si pretul actiunilor.

Citeste si:
eMAG se gandeste la bursa. Iulian Stanciu vorbeste despre o listare...
eMAG se gandeste la bursa....

Actiunile Fondul Proprietatea au inchis marti in urcare cu 1,4%, la 0,9490 lei/unitate, dar au atins in prima ora de tranzactii un nou maxim, la 0,9550 lei/unitate. La cotatia de la sfarsitul sedintei, discountul dintre valoarea activului net si pretul pe actiune se situeaza la aproape 25%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Setari Cookie-uri