Deutsche Bank

Deutsche Bank

Recomandare: SELL

"Actiunea Deutsche Bank stagneaza de ani de zile. Banca are un ROE foarte scazut (2%). Din cauza riscului ridicat al unor decizii ale instantelor (n.red. cu efecte negative asupra Deutsche Bank) din Germania dar si de peste hotare recomandam vanzarea actiunii"

Facebook

Facebook

Recomandare: BUY

"Tranzitia de succes catre veniturile din publicitatea pe dispozitivele mobile face din companie un jucator puternic in segmentul publicitatii online. Aceasta mutare sta si in spatele imbunatatirii recente a rezultatelor financiare. Evaluarea peste medie a Facebook reflecta perspectivele bune de crestere. "

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom

Recomandare: SELL

"Un punct slab al Deutsche Telekom este raportul scazut de acoperire a dobanzii (interest coverage ratio) in comparatie cu alte companii din domeniu, ceea ce reflecta o indatorare ridicata si riscul cresterii costurilor in cazul in care dobanzile platite vor creste. Urmarim de asemenea si strategia agresiva de preturi practicata de T-Mobile US, care ar putea avea un impact negativ asupra marjelor."

E.ON

E.ON

Recomandare: SELL

"Cererea de electricitate din Europa ramane slaba si este destul de probabil sa se inrautateasca in viitor. Ne asteptam la o evolutie negativa a pretului actiunilor E.ON in urmatoarele 12 luni."

Apple

Apple

Recomandare: BUY

"Dupa cateva trimestre slabe, profitul companiei este in revenire. Recentul parteneriat exclusiv cu IBM va ajuta compana sa creasca. Estimam ca actiunea va evolua mai bine decat indicele S&P 500 pe termen mediu."

Google

Google

Recomandare: BUY

"Google este o companie cu datorii scazute si perspective de crestere peste medie. Ne asteptam ca actiunea sa avanseze in continuare datorita evaluarii favorabile dar si datorita spiritului inovativ al companiei."

Microsoft

Microsoft

Recomandare: BUY

"Imbunatatim recomandarea pentru Microsoft la "Cumparare" ("Buy"). Compania isi mentine dominanta cu sistemul de operare Windows. Estimam o imbunatatire a rezultatelor financiare in urmatoarele luni: (i) bancile din intreaga lume ar trebui sa isi upgradeze sistemele de operare din ATM-uri si (ii) Microsoft Office a devenit disponibil pentru tabletele cu sisteme de operare diferite de Windows. "

Coca Cola

Coca Cola

Recomandare: HOLD

"Ne asteptam la o evolutie pozitiva a actiunilor Coca Cola in urmatoarele 12 luni, insa intensitatea cresterii este limitata. Principalul motiv este reprezentat de pietele din Europa (24% din EBIT), care trag in jos cresterea profitului."

Foto: Shutterstock / Coca-Cola Christmas truck

Allianz

Allianz

Recomandare: HOLD

"Estimam o crestere de sub 15%/an pentru actiunile Allianz, influentata si de retragerile substantiale din subsidiara PIMCO Asset Management."

JPMorgan

JPMorgan

Recomandare: HOLD

"JPMorgan s-a stabilizat dupa publicarea pierderilor cauzate de tranzactiile financiare riscante. Actiunea a trecut pe un trend de crestere, astfel ca upgradam recomandarea la "Mentinere" ("Hold")."