Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si EY Romania (fost Ernst & Young) au organizat doua conferinte, una la Bucuresti si una la Cluj-Napoca, pentru promovarea in randul antreprenorilor a avantajelor listarii si finantarii prin intermediul bursei.

La conferinte a participat antreprenori si persoane din top managementul IMM-urilor din industrii variate.

In timpul prezentarilor si a discutiilor care au urmat, antreprenorii au fost informati despre proiectul BVB de remodelare si relansare a sistemului alternativ de tranzactionare (ATS) sub numele AeRO, care va fi o piata atractiva pentru investitii si plasamente private de tip “early stage” sau pre-IPO in intreprinderi mici si mijlocii si start-up-uri, companii cu potential de crestere si dezvoltare si care sunt in cautare de finantare. AeRO va fi o piata complementara pietei reglementate, dar cu riscuri si castiguri tipice fiecareia dintre ele.

“AeRO va oferi investitorilor posibilitatea unei diversificari mai ample a portofoliilor prin investitii in companii noi in stadiu incipient de dezvoltare, din diverse sectoare. Companiile listate pe AeRO pot promova pe piata principala a BVB cand vor indeplini criteriile pentru piata reglementata”, se mentioneaza intr-un comunicat al Bursei de la Bucuresti.

AeRO va fi disponibil pentru antreprenori, Consultanti Autorizati si investitori pana la finalul anului, data lansarii depinzand de aprobarea reglementarilor de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Citeste si:
eMAG se gandeste la bursa. Iulian Stanciu vorbeste despre o listare...
eMAG se gandeste la bursa....

“Prin implementarea unor schimbari a modalitatii in care Bursa se prezinta acum investitorilor putem obtine o cu totul noua calitate si eficienta cand vorbim de atragerea afacerilor, a listarilor private pe aceasta piata. Piata AeRO va fi semnificativ mai buna decat ceea ce avem in prezent, vor fi criterii diferite de cele pe care le aplicam acum emitentilor. Noua arhitectura va include, de asemenea, Consultanti Autorizati, autorizati de BVB si care vor cauta emitenti in vederea listarii si vor fi in permanent contact cu emitentii chiar si dupa listare”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Conceptul de Consultant Autorizat (Authorized Advisor) va fi disponibil pentru prima data pe piata AeRO. Consultantul Autorizat este o entitate autorizata de BVB pentru asistarea unei companii in procesul de listare si certificare, impreuna cu compania, a acuratetii informatiilor si documentelor. Consutantii Autorizati vor continua sa asiste compania dupa listare in ceea ce priveste cerintele de raportare.

“Companiile mici si mari sunt in cautare continua a unor solutii pentru accesarea de capital de finantare. EY este cea mai mare firma de servicii profesionale la nivel global care ofera sprijin antreprenorilor. Prin intermediul serviciilor noastre reunite sub conceptul Capital Agenda oferim solutii referitoare la accesul la capital pentru clientii nostri, fie ca este vorba de tranzactii pe pietele publice sau tranzactii private. Munca noastra ne pozitioneaza foarte aproape de antreprenorii de succes si suntem incantati sa aducem in Romania pentru prima data prestigioasa competitie «Antreprenorul Anului», unde cei mai buni antreprenori sunt recunoscuti de catre EY pentru munca lor remarcabila”, mentioneaza Mihai Pop, manager in departamentul Transaction Advisory Services din cadrul EY Romania.

Citeste si:
Sectorul IT romanesc "duduie", dar de ce pe bursa nu se vede nimic?
Sectorul IT romanesc...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Un nou restaurant de fine dining in Bucuresti
Setari Cookie-uri