Tuchman a scris un drept la replica adresat Marketwatch, pe care website-ul l-a publicat, mentionand insa totodata si faptul ca isi mentine decizia de a nu mai publica fotografii cu brokeri in ringul de tranzactionare.

“Numele meu este Peter Tuchman si sunt un mandru broker si membru al Bursei din New Yorkde peste 25 de ani”, isi incepe Tuchaman discursul.

Acesta continua afirmand ca brokerii din ringul NYSE nu sunt relicve, ci niste supravietuitori care administreaza riscuri ridicate si care isi pun la bataie zilnic experienta si integritatea. “Suntem profesionisti cu decenii de experienta de lucru in prima linie a burselor si a industriei financiare, a caror expertiza este neegalata in domeniu”.

Peter Tuchman recunoaste ca numarul brokerilor “de ring” a scazut de la cateva mii la cateva sute si ca rolul acestora s-a diminuat in timp, insa chiar si asa situatia este departe de cea pe care Marketwatch ar fi incercat sa o creioneze. “Sugerati destul de clar ca faptul ca brokerii care inca mai lucreaza din ringul de tranzactionare al NYSE nu fac nimic altceva decat sa pozeze pentru fotoreporteri si sa se joace jocuri online de fotbal”, mentioneaza brokerul, care adauga insa ca in realitate “Ce se intampla pe ringul de tranzactionare al NYSE este un lucru real; oameni reali, bani reali, volatilitate reala, relatii reale, emotii reale, interactiuni reale intre oameni ce au loc pe cea mai mare si cea mai venerata scena a finantelor din lume”.

Citeste si:

Peter Tuchman concluzioneaza spunand ca ringul de tranzactionare al NYSE si membrii acestuia nu sunt doar un “tablou” si nici niste hoti.

“In lumea finantelor nu suntem o drona, suntem un avion privat croit intr-un mod minunat; nu suntem un lant fast-food, suntem apogeul restaurantelor de clasa (…). Inainte sa intrati la mine in casa si sa ma plesniti peste fata, verificati datele mai intai”.

Ringul de tranzactionare a existat si pe Bursa de Valori Bucuresti, la relansarea pietei in anii ’90. Ringul a avut succes pe termen scurt, BVB hotarand la un moment data sa introduca chiar a doua “scena” pentru brokeri. Dupa anul 1999 ringul a fost insa desfiintat pe masura ce tranzactionarea prin intermediul computerelor a devenit tot mai populara.

Surse foto: giornalettismo.com

Shutterstock