Compania China General Nuclear PowerCorporation (GCN) a fost selectat de Nuclearelectrica pentru derularea investitiei de 6,5 miliarde de euro a reactoarelor nucleare 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda.

"Astazi, 17 octombrie 2014, s-a semnat scrisoarea comuna privind intentia de realizare a proiectului, conform acestei etape din procedura de selectie", potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica transmis Bursei de Valori Bucuresti.

China General Nuclear Power Corporation a fost singurul ofertant. Compania chineza va fi actionar majoritar in compania de proiect care va derula investitia de 6,5 miliarde de euro. China General Nuclear Power Corporation a fost infiintata in 1994 si este cel mai mare producator chinez de energie nucleara, avand in operare 11 reactoare cu o capacitate instalata de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totala de productie a energiei a Romaniei este de circa 20.000 MW.

Statul detine, prin Departamentul pentru Energie, 81,3% din actiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea controleaza 9,7% din titluri. Nuclearelectrica acopera aproximativ 18% din necesarul anual de electricitate al Romaniei.

Citeste si:
Daniela Lulache: Negocierile pentru reactoarele 3 si 4 reincep
Daniela Lulache,...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nuclearelectrica:Costul retehnologizarii reactorului 1 de la Cernavoda