Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) le-au vorbit antreprenorilor din Sibiu despre platforma AeRO, care va permite accesul la finantare pentru companiile mici si start-up-uri, in cadrul evenimentului IMM ReStart organizat de Doing Business.

Peste 90 de firme mici si mijlocii din judetul Sibiu au participat la eveniment.

“IMM-urile si companiile de tip start-up au un potential exceptional de crestere, iar lipsa banilor infraneaza dezvoltarea lor. Platforma AeRO va deschide noi alternative de finantare pentru antreprenorii romani, care au idei bune si care vor sa-si extinda afacerile. Foarte multe companii, aflate la inceput de drum, pot avea un parcurs spectaculos daca sunt ajutate, iar investitorii din piata de capital cauta noi oportunitati pentru a-si diversifica portofoliile.”, a declarat, intr-un comunitcat de presa, Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

O companie poate deveni publica daca are o valoare estimata de minimum 250.000 de euro, iar pachetul de actiuni scoase la vanzare este de cel putin 10%. Platforma AeRO va fi lansata de Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul anului 2014. Data lansarii depinde de aprobarea reglementarilor de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Elementul de noutate adus de AeRO este infiintarea unei noi institutii in piata de capital din Romania, cea de Consultant Autorizat. Pentru a deveni Consultant Autorizat, o companie va trebui sa fie validata de Bursa de Valori Bucuresti in urma unui proces evaluare si selectare. Consultantul Autorizat va oferi asistenta antreprenorului pe durata procesului de listare la bursa, dar si dupa, in vederea conformarii cu raportarile specifice (rezultate financiare, evenimente, Adunari Generale etc.).

Citeste si:
Brokerii de pe bursă lucrează de acasă. Companiile cer vot electronic
Coronavirus | Brokerii de pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
60.000 de euro dintr-un business de ”pilates contemporan” și yoga
Setari Cookie-uri