OTP Asset Management a atras subscrieri in valoare totala de aproape 11 mil. lei in fondul inchis de investitii OTP Premium Return, in comparatie cu suma de 4-6 mil. lei anticipata in luna februarie, atunci cand fondul a fost lansat.

OTP Premium Return isi propune sa obtina randamente peste castigurile fondurilor de obligatiuni, in conditiile unui risc redus. De la momentul lansarii, fondul a generat un randament de 2%. OTP Asset Management va redeschide perioada subscrierilor inceapand cu 3 noiembrie, timp de cinci zile lucratoare. Perioada in care investitorii pot sa isi retraga banii sau sa faca noi plasamente se redeschide in primele cinci zile ale fiecarei luni.

“Obiectivul fondului este ca in fiecare an, indiferent de evolutia pietelor financiare, sa genereze randamente pozitive. Ne-am adresat in special clientilor care vroiau sa faca pasul urmator de la fondurile de obligatiuni, insa fara a-si asuma riscurile pe care le implica un fond de actiuni”, a declarat Dragos Manolescu, directorul de investitii al OTP Asset Management.

Investitia minima este de o unitate de fond, care in prezent valoreaza 1.020 lei. Fondul are o expunere de peste 20% pe euro, in conditiile in care administratorii se asteapta la voltatilitate pe cursul de schimb leu/euro in perioada alegerilor. De asemenea, OTP Premium Return investeste circa 20% din active in actiuni cotate pe Bursa de Valori Bucuresti, cea mai mare detinere (10% din portofoliul de actiuni) fiind reprezentanta de plasamentul in titlurile Fondul Proprietatea.

Strategia de investitii a fondului inchis de investitii OTP Premium Return este orientata catre obtinerea de randamente consistente, in conditii de volatilitate scazuta, prin alocarea dinamica a capitalului fondului.

OTP Asset Management este al saselea cel mai mare administrator de fonduri din Romania, cu active in administrare de 392 mil. lei. Cei mai mari administratori locali sunt Erste Asset Management si Raiffeisen Asset Management, care impreuna controleaza 50% din piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri